Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Lumiere XXL vloerlamp

Foscarini Lumiere XXL vloerlamp

€1.365,00
Foscarini Lumiere XXL vloerlamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Lumiere XXL vloerlamp

Grote vloerlamp de Lumiere XXL. Ideaal als vloerlamp naar een fauteuil of als sfeerlamp naar een bank. Kap gemaakt van geblazen glas en voet met steel van gespoten aluminium. De poot van de Lumiere XXL is leverbaar in de kleuren: aluminium en chroom zwart. De bijbehorende glazenkappen zijn leverbaar in de kleur wit, grijs. Standaard geleverd met vloerdimmer. Lichtbronnen 4X33W G9 halogeen of Retrofit led.

Geïnspireerd op de klassieke tafellamp met kap, Lumiere werd ontworpen in 1990 door Rodolfo Dordoni en werd direct een van de beste verkopers in de Foscarini collectie, gekenmerkt door de originele en harmonieuze combinatie van de essentiële vorm van de kap vanmondgeblazen glas en de slanke steun voor de karakteristieke driepoot in aluminiumlegering. In 2015 is de lamp gemoderniseerd met de introductie van nieuwe kleur tinten van van de -binnenkant van de kap met een witte interne laag om te helpen het licht reflecteren – en een nieuwe  kleur voor de poot van de Lumiere XXL, geven de verrassende moderniteit van een de cultus stuk uit de collectie van foscarini. De verfijnde elegantie van de Lumiere, de beschikbaarheid van twee verschillende formaten (grande en piccola) en drie verschillende kleuren, samen met haar warme, intense, diffuus licht, maken het de perfecte vloer lamp voor verschillende omgevingen, verschillende in zowel stijl en smaak.

Vloerlamp met direct en diffuus licht. Mondgeblazen glas montage flens met glanzende afwerking, wit aan de binnen- en gekleurd wit of grijs aan de buitenkant

Rodolfo Dordoni 

Rodolfo Dordoni architect die zijn werk over art direction, inrichting en lamp ontwerpen, tentoonstellingen, renovaties, showroom en punt van verkoop set-ups varieert. Sommige van de meest bekende objecten van Italiaans design dragen zijn handtekening.

De vloerlamp is 144 centimeter hoog en de doorsnede van de kap is 37 centimeter. Doorsnede van de vloervoet is 32 centimeter. Hoogte van de kap is 22 centimeter.

Foscarini Lumiere XXL vloerlamp