Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Uptown Vloerlamp

Foscarini Uptown Vloerlamp

€4.040,00
Dit is een van de meest bijzonder vloerlampen van Foscarini. Volledige glazen vloerlamp met geel/rood/blauw glas. Kunstwerk uit Italië.
Levertijd is 10 werkdagen
Beschrijving

Foscarini Uptown vloerlamp

Een nieuw kunstwerk van Foscarini. Unieke volledig glazen vloerlamp naar ontwerp van Ferruccio Laviani. De vloerlamp geeft indirecte en directe verlichting. De basis van de vloerlamp bestaat uit 3 parallele glazen gespoten kokers. Het glas is 45 graden gesneden. De glazen kokers zijn bevestigd een transparante polyurethaan voet voor optisch het mooiste effect. De 3 glazen kokers worden bijenkaar gehouden door transparante PMMA kappen. De ledlichtbron zit gemonteerd in de voet en verlicht de glazen kokers vanonderen en geeft indirect licht op het plafond. In het aansluitsnoer zwart zit een vloerdimmer verwerkt.

Ledlichtbron is 17,7W en de lichtoutput maximaal is 2496Lm lichtkleur is 2700K.

Afmetingen van de vloerlamp is hoogte 193 centimeter en de voetplaat is 25 bij 25 centimeter.

Ferruccio Laviani

Architect Ferruccio Laviani werkt als designer en architect samen met bedrijven uit de mode en meubel industrie. Waarbij hij naast het ontwerpen van producten ook verantwoordelijk is voor de Corporate Idenity van bedrijven en het ontwerpen en inrichten van showrooms over de hele wereld.

Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de artistieke leiding, communicatie, organiseren van stands en beurzen in altijd in een eigentijdse en herkenbare stijl.

Hij maakte zijn debut in de verlichtingsindustrie met het ontwerp van de Orbital "gebeeldhouwde" lamp van glas voor Foscarini. Een authentiek icoon naar Italiaans design. Dit geldt ook voor de wandlampen Bit. De term voor "gebeeldhouwde" lamp gaat ook op de Supernova 3-dimensionaal volume gemaakt 2-dimensionale vlakken. De lamp Dolmen een ontwerp met symbolische waarde en de Tuareg is een technisch ontwerp geïnspireerd op de natuur.

Foscarini Uptown vloerlamp