Tom Dixon designverlichting

Tom Dixon designverlichting. Toonaangevend Engels merk van tijdloze verlichting en meubels

Filters
Geen producten gevonden...
Tom Dixon designverlichting

Tom Dixon

Tom Dixon, opgericht in 2002, is een Brits luxe designmerk dat vertegenwoordig is in 90 landen en wereldwijd meer dan 100 werknemers in dienst heeft. Het merk Tom Dixon is gespecialiseerd in meubels, verlichting en accessoires en heeft stores in London, Milaan, Hongkong, New York, Tokio, Shanghai en Hangzou.

Roots

Met een esthetiek die intrinsiek geïnspireerd is doo de Britse roots van het merk, worden de producten internationaal erkend en gewaardeerd vanwege hun baanbrekende gebruik van materialen en technieken.

Oprichter

Oprichter en gelijknamige creative director Tom Dixon is een rusteloze vernieuwer die halverwege de jaren tachtig bekendheid verwierf als een eigenzinnige, ongetrainde ontwerper met een lijn in gelaste bergingsmeubels. Tijden zijn samenwerking met de Italiaanse gigant Cappellini ontwierp hij de alom geprezen 'S' -stoel.

Eind jaren negentig werd Tom Creative Director bij Habitat en verjongde hij het merk, terwijl hij de visie van Terence Conran handhaafde om het dagelijks leven te verrijken door middel van eenvoudig, modern design.

In 2001 ontving Tom een ​​OBE van Hare Majesteit de Koningin voor zijn verdiensten voor het Britse design. In 2014 werd hij uitgeroepen tot ‘Designer of The Year’ bij Maison & Objet, Parijs. In 2019 ontving hij een zilveren medaille voor Beste Tuin op de RHS Chelsea Flower Show en in hetzelfde jaar ontving hij de prestigieuze London Design Medal tijdens de British Land Celebration of Design Awards.

Tom is een van de meest gevierde Britse ontwerpers in de branche en wordt internationaal geprezen als een aanzienlijk origineel talent. Design Research Studio, het ontwerp- en innovatiebureau in het hart van Tom Dixon, werd in 2007 gelanceerd en blijft wereldwijd buitengewone ruimtes creëren.

Recente projecten

Recente projecten omvatten onder meer het opnieuw vormgeven van de moderne cruise-ervaring voor Virgin Voyages op hun eerste schip, het opnieuw uitvinden van de lay-out en het interieur van The Pullman Hotel in Bercy, de iconische Drugstore Brasserie op Les Champs-Elysees, Parijs en het ontwerpen van The Manzoni in Milaan, de eerste van Tom Dixon. Europese hub die fungeert als restaurant, winkel en kantoor in één. In 2018 verhuisde het merk zijn hoofdkantoor – Coal Office – naar King’s Cross in Londen, wat een belangrijke stap was voor het bedrijf.

Coal Office opereert als kantoor, winkel, werkplaats en restaurant allemaal onder één dak en is gelegen in de welvarende winkelbestemming Coal Drops Yard. Onze interieurarchitectuurfaciliteit, Design Research Studio, bedenkt de interieurs en exterieurs van morgen. We zijn rijk aan verhalen en koesteren een snelgroeiende internationale portefeuille die varieert van horeca en detailhandel tot co-workingruimtes en monumentale complexen.

Bekende verlichtings modellen

- Melt hanglampen

- Melt Mega round kroonluchter

- Beat hanglampen serie

- Bell tafellamp

Tom Dixon