Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Twiggy vloerlamp

Foscarini Twiggy vloerlamp

€1.460,95
De Foscarini Twiggy vloerlamp (booglamp) is verkrijgbaar in 5 kleuren. Met de eventuele verlengingsset kan je de booglamp verlengen.
Levertijd is 10 werkdagen
Beschrijving

Foscarini Twiggy vloerlamp (booglamp)

Dit is de eerste in de serie Twiggy booglampen van Foscarini, met een afstand van voet tot kap van 170cm. Met extra tussenstukken kan je de lamp verhogen waardoor de lamp nog verder reikt, tot 185cm en 200cm. De booglamp is leverbaar in de volgende kleuren:

  • Wit
  • Zwart
  • Lichtgrijs
  • Donkerrood
  • Donkergrijs

De Twiggy wordt standaard geleverd met vloerdimmer.
Lichtbron: exclusief 3 x 77W E27

Twiggy booglamp - afmetingen

Standaard is de afstand van voet tot kap 170cm. Met de extra accessoirset (los bij bestellen) kan je de booglamp met 40cm of 80cm verhogen waardoor de booglamp een overbrugging maakt van 170cm of 185cm. Let op dat je plafond hoog genoeg is voor deze accessoiresset. De hoogte van de booglamp kan je een beetje bijstellen door middel van het verzwaren van de kap.

Voor een overzicht van alle Twiggy booglampen verwijzen wij je naar onze blog over de hele Twiggy familie.

Met de verlengingsset kan je de booglamp verhogen
waardoor de afstand tussen de voet en de kap groter wordt
(houd rekening met je plafondhoogte)
Hieronder de diverse maatvoeringen:

 

De elastische en gekleurde grafische aantrekkingskracht van Twiggy is een onmiskenbaar signaal in ruimte, een voorbeeldig huwelijk tussen de ontwerperss eclectische creativiteit en het onderzoek op het gebied van materialen en technologieën van Foscarini. Opgehangen aan een afneembare steel gemaakt van composiet materiaal, flexibel als een hengel en in hoogte verstelbaar met behulp van een systeem van contragewichten. De Twiggy een eenvoudig en briljant idee, die voor Foscarini een is icoon geworden en een groot succes bij zowel het publiek als critici. De kap staat garant voor directe verlichting in het gebied onder de lamp maar dankzij de transparante bovenkant van de kap - diffundeert er een gezellige omgevingslicht. 

Marc Sadler

De ontwerper van de Twiggy is Marc Sadler. Zijn onderzoek op het gebied van materialen en technologieën wordt gecombineerd met zijn intellectuele nieuwsgierigheid en passie voor schilderen en tekenen.

Marc Sadler heeft jarenlange ervaring als industrieel ontwerper op het gebied van sport, waardoor hij vaak experimenteert met nieuwe materialen en innovatieve productieprocessen. Deze innovatieve en experimentele benadering is zijn modus operandi geworden, zelfs wanneer hij ontwerpt voor sectoren die traditioneel meer gericht zijn op de stylingcomponent. Hij heeft vier Compassi d'Oro ADI gewonnen, waaronder die voor Mite en Tite in 2001, voor projecten die echte iconen zijn geworden in de Foscarini-collectie, samen met Kite, Twiggy, Tress en Jamaica, elk gekenmerkt door technologische en stylinginnovatie .

Foscarini Twiggy vloerlamp