Lucente Lichtplan/advies

Lichtplan & Lichtadvies

Heeft u een lichtplan of lichtadvies nodig? Lucente verzorgd lichtplannen en lichtadvies voor zowel particulieren als bedrijven en voor zowel kleine als grote projecten. Dit kan:

  • Op afstand (telefonisch, email, WhatsApp, Zoom etc)
  • Op Locatie (Friesland, Groningen en Overijssel)
  • Bij ons op kantoor in Gorredijk

Lichtadvies is bijvoorbeeld dat u een foto stuurt van uw vide of kookeiland en dat wij u helpen hier de juiste verlichting bij te zoeken.
Lichtplan is een uitgewerkt plan voor een grote ruimte of complete woningen, bedrijven en winkels.

Wij maken dagelijks lichtplannen voor woningen, winkels, kantoren etc. Niet alleen maken wij het lichtplan, ook leveren wij de verlichting en kunnen indien gewenst deze ook wij voor u monteren. 

Contact:
Telefoon: 085 - 06 03 350
[email protected]

Lichtplan woningen en bedrijven

Goed uitgekiende verlichting is essentieel voor elke ruimte. Het bepaalt de functionaliteit en de sfeer van de ruimte. Daarnaast kunt specifieke hoeken, voorwerpen of producten accentueren. Zo heeft een kantoor voldoende verlichting nodig om er prettig te kunnen lezen en werken. Bij het koken wilt u een goed verlicht aanrecht, terwijl u 's avonds juist voldoende heeft aan sfeerlicht en een een fijne leeslamp die u voldoende licht biedt als u een mooi boek leest.

Lichtplan winkel

In een winkel is een goede productpresentatie essentieel. Ook bij het inrichten van een winkel bepaalt een uitgebalanceerd lichtplan het in beeld brengen van uw producten en draagt bij aan de beleving van de klant. Goed aangelichte producten trekken de aandacht en dragen bij aan de juiste sfeer in uw zaak.

Energie besparen verlichting

Naast esthetisch kan een lichtplan ook gemaakt worden om energie te besparen. Met LED verlichting kunt u tot wel 90% van uw energie besparen. 

Informatieplicht voor bedrijven en instellingen

Als uw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas verbruikt per jaar dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Meer over deze energiebesparingsplicht leest u op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wij kunnen u helpen met het energie besparen op uw verlichting.

Lichtplan maken

Voor het maken van een lichtplan vragen wij u om contact met ons op te nemen. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw wensen en eisen aan de verlichting. Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

  • De stijl en kleur van armaturen (kijk vast online wat u mooi vindt)
  • De toe te passen lichtbronnen en de kleur en de intensiteit van het licht.
  • Het aantal armaturen dat nodig is en contactpunten.
  • Indien gewenst verduurzamen en energie besparen

Na deze inventarisatie maken wij een digitaal plan waarin de plaats van de armaturen is bepaald met een overzicht van de toegepaste armaturen en de bijbehorende lichtbronnen. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Lichtplan plattegrond

Onderdeel van het lichtplan zijn voorgestelde lichteffecten, lichtkleuren, een uitgewerkte offerte met de kosten van de armaturen en de toebehoren. Lichtberekeningen met de gehaalde luxwaarden.

Lichtplan kosten

Onze prijzen voor het maken van lichtplannen zijn gebaseerd op inhoud (m3) van de ruimte. Daarnaast leveren wij ook maatwerk voor elk project en kunnen op aanvraag een gedetailleerde offerte maken. Voor een indicatie van de kosten van een lichtplan kun u kijken bij lichtplan laten maken. Wij adviseren u eerst contact met ons op te nemen om te bespreken welke optie voor u het beste is.

Lichtplan/advies