Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Tress Grande

Foscarini Tress Grande

€1.659,95
Super decoratieve sfeerlamp naar ontwerp van Marc Sandler uit 2008. In de voet van de Tress zit een lichtbron en in de top van de Tress zit een lichtbron.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Tress Grande vloerlamp

De Tress van Foscarini is gemaakt van fibre glas in verschillende patronen. Door de lichtbron vanuit de voet word de vormgeving in de Tress aangelicht waardoor de vormgeving nog mooier geaccentueerd word. De lichtbron in de top fungeert als uplighter waarmee een ruimte heel mooi met indirect verlicht kan worden. De Tress heeft een dubbele functie en de beide lichtbronnen kunnen onafhankelijk geschakeld worden. 

Er is ook een hanglamp Tress Grande - bekijk hier.

De Tress kan met halogeen of met led lichtbronnen geleverd worden.

Specificaties: Halogeen: 1X100W E27 par30 + 1X230W R7s.
                    Led: 1X56W 3000K.

De verleiding van een vrouwelijke vlecht is de inspiratie van de familie van Tress lampen van Foscarini. Een design idee omgezet in werkelijkheid door de Foscarini, door de ontwikkeling van een volledig nieuw technisch procedé, waarbij een tape van glasvezel en hars geweven met nette willekeur structuur de vorm van een lamp wordt. 

De hoogte van de Tress Grande vloerlamp is 195 centimeter en de doorsnede van de voet is 20 centimeter. De Tress Grande wordt aan de bovenkant breder maximaal 25 centimeter. Standaard uitgevoerd met vloerdimmer. Naast Tress Grande is er ook een Tress Media.

Marc Sadler

De ontwerper van de Tress is Marc Sadler. Zijn onderzoek op het gebied van materialen en technologieën wordt gecombineerd met zijn intellectuele nieuwsgierigheid en passie voor schilderen en tekenen.

Marc Sadler heeft jarenlange ervaring als industrieel ontwerper op het gebied van sport, waardoor hij vaak experimenteert met nieuwe materialen en innovatieve productieprocessen. Deze innovatieve en experimentele benadering is zijn modus operandi geworden, zelfs wanneer hij ontwerpt voor sectoren die traditioneel meer gericht zijn op de stylingcomponent. Hij heeft vier Compassi d'Oro ADI gewonnen, waaronder die voor Mite en Tite in 2001, voor projecten die echte iconen zijn geworden in de Foscarini-collectie, samen met Kite, Twiggy, Tress en Jamaica, elk gekenmerkt door technologische en stylinginnovatie .

Kleuren Tress Grande: wit, zwart en grijs.

 

Foscarini Tress Grande.