Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Rituals wall

Rituals wall

€439,00
De Rituals-lampen van Foscarini onderscheiden zich door een speciale verwerking op het geblazen glas, met onregelmatige lijnen gegraveerd op het oppervlak.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Rituals wandlamp

De Rituals-lampen van Foscarini onderscheiden zich door een speciale verwerking op het geblazen glas, met onregelmatige lijnen gegraveerd op het oppervlak. Rituals 3 onderscheidt zich door een klein volume dat het gebruik ervan veelzijdiger maakt, met het gekreukte oppervlak dat een warm, levendig licht verspreidt. Net als de sokkel van een kunstwerk, maakt de L-vormige steun van deze wandlamp het mogelijk om meerdere oplossingen te creëren: met het glas naar boven of naar beneden gericht, of in de versie met twee diffusors.

Rituals 1 is 24 centimeter breed en 34 centimeter hoog en 26 centimeter diep. Rituals 3 is 19 centimeter breed en 21 centimeter hoog en 24 centimeter diep.

Rituals is een combinatie van Oost en West, geheugen en moderniteit, poëtische inspiratie en technologisch onderzoek. Het is een familie van verschillende, complementaire vormen waarbij die lichtgevende magie van Oosterse rijst papieren lantaarns worden omgezet in de kostbare fysieke vorm van geblazen glas. De werkwijze van speciaal glas, met onregelmatige lijnen die het oppervlakte markeren, is gemaakt door de industrialisering van het proces van het ambachtelijke van het glas slijpen. Het resultaat is een fijne en boeiende decoratie die een unieke sensatie van Clair-obscur en een zachte vorm en zacht licht produceert. De koppelingen van de nieuwe versies van rituelen legt onmiddellijk van de aandacht vast. Ze zijn gemaakt van metaal en hebben een sterke, vierkante vorm dat staat in contrast met het zacht, etherisch volume en onregelmatige finish van de geblazen glazen diffusor, als twee complementaire aspecten – een hightech en de andere emotionele – van een enkele persoonlijkheid. De berg lijkt op het voetstuk van een kunstwerk en presenteert het fijne geblazen glas volledig, onderstreept de bijzondere helderheid van deze lamp. Zijn vorm ondersteboven L-vormige biedt verschillende oplossingen: het kan worden geplaatst van boven of van onderen, ter ondersteuning van de diffusor (verkrijgbaar in twee maten), alsof het een lantaarn, of waardoor het lijkt te zweven in de lucht. Een versie die twee diffusers, hierboven ondersteunt en hieronder de muurbeugels, is ook beschikbaar op verzoek.

Ontwerpers Rituals

Ontwerpers van de Rituals serie zijn Ludovica + Roberto Palomba Ludovica, architecten, werken en wonen in Milaan. Ze hebben Palomba Serafini Associati opgericht in 1994. Zij ontving vele internationale prijzen zoals Compasso D'Oro, Elle Decoration International Design Award, Red Dot, Design Plus, Good Design Award, Designprijs van de Duitse. Ludovica + Roberto Palomba plan architecturen en ontwerpen beurzen wereldwijd. Zij werken en als art director voor enkele van de meest gevestigde merken.

Foscarini Rituals wandlamp