Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Rituals plafondlamp

Foscarini Rituals plafondlamp

€464,00
Foscarini Rituals plafondlamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer. Lichtadvies en Lichtplan.
Levertijd is 10 werkdagen
Beschrijving

Foscarini Rituals plafondlamp

De Rituals lampen zijn een combinatie van Oost en west, geheugen en moderniteit, poëtische inspiratie en technologisch onderzoek. Het is een familie van verschillende, complementaire vormen die de lichtgevende magie van Oosterse rijst papieren lantaarns worden omgezet in de kostbare fysieke vorm van geblazen glas. De werkwijze van speciaal glas, met onregelmatige lijnen die op het de oppervlakte gemarkeerd zijn, is gemaakt door de industrialisering van het proces van de ambachtelijke manier van het glas slijpen. Het resultaat is een fijne en boeiende decoratie die een unieke sensatie van Clair-obscur en een zacht licht produceert. De kracht van dit ontwerpconcept zijn de nieuwe maten en toepassingen, waarvoor zij niet alleen aanpassingen, maar echte verkenningen van de verdere mogelijkheden van dit project ontwikkeld. De plafond-versie, verkrijgbaar in drie verschillende vormen en maten presenteert de diffusor in zijn geheel, dankzij een discrete frame, een puur en simpel cirkelvorm die de hele focus op het glas legt.

De plafondlamp is verkrijgbaar in Rituals 1 peervormig glas, Rituals 2 pompoen vorm, Rituals 3 ei vorm.

Rituals 1 is 24 centimeter breed en 37 centimeter hoog.
Rituals 2 is 34 centimeter breed en 21 centimeter hoog.
Rituals 3 is 19 centimeter breed en 23 centimeter hoog.
Rituals XL is 40 centimeter breed en 40 centimeter hoog.

Lichtbron voor Rituals 1, 2 en 3 is LED retrofit 1x11 W E27 2700 K 1521 lm CRI>80
Lichtbron voor Rituals XL is LED retrofit 1x18 W E27 2700K 2452 lm CRI>80

Ludovica + Roberto Palomba

Ontwerpers zijn Ludovica + Roberto Palomba, architecten, werken en wonen in Milaan. Ze hebben Palomba Serafini Associati opgericht in 1994. Zij ontvingen vele internationale prijzen zoals Compasso D'Oro, Elle Decoration International Design Award, Red Dot, Design Plus, Good Design Award, Designprijs van de Duitse. Ludovica + Roberto Palomba plannen architecturen en ontwerpen beurzen wereldwijd. Zij werken als art director voor enkele van de meest gevestigde merken.

Bekijk de video waarin ontwerper Ludovica en Roberta Palomba uitleggen hoe ze de Rituals serie gemaakt hebben.

Foscarini Rituals plafondlamp