Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Orbital

Foscarini Orbital

€1.185,00
De Orbital van Foscarini is een zeer decoratieve vloerlamp die zowel aan als uit zeer decoratief ontwerp in de ruimte is.
Levertijd is 10 werkdagen
Beschrijving

Foscarini Orbital vloerlamp

De Orbital van Foscarini is een zeer decoratieve vloerlamp die zowel aan als uit zeer decoratief ontwerp in de ruimte is. De Orbital is leverbaar met wit opaal glas of in een verzameling van kleuren in rood, groen, geel en wit. De voet en steel zijn van gespoten grijs staal. Lichtbronnen 6X30W E14. De Orbital heeft een hoogte 170 centimeter hoog de de driepoot voor heeft een breedte van 93 centimeter.

Vragen over de Orbital of een andere lamp? Neem gerust contact met ons op.

Orbital is een ontwerp van Ferruccio Laviani en het was zijn debuut lamp, ontwikkeld in 1992. Deze vloerlamp versiert met de vrijmoedigheid van een beeldhouwkunst; een waar icoon van lichtontwerp. De lampstructuur bestaat in wezen uit drie delen: een beweegbare statief (gemaakt van metaalplaat laser-gesneden), die een gelakte metalen steel ondersteunt. Vijf armen die uitsteken van de steel en op deze armen zijn glazen schermen gemonteerd gemaakt uit serigraphed, industrieel glas. Elke plaat heeft zijn eigen unieke vorm voor een vet algemene grafische effect dat vooral duidelijk in de witte versie is. De gekleurde diffusers, aan de andere kant, roepen een surrealistische schilderkunst op wanneer de lamp is uitgeschakeld. Wanneer de vloerlamp brand geven de mozaïek glas strips een nieuwe illusie. De glazen scherm zijn nabewerkt om een satijn effect aan de buitenkant te geven om de textuur aan de kleur en het verbeteren van de vormen, maar glossy aan de binnenkant die het licht reflecteert.

Ontwerper Orbital

Ferruccio Laviani is een architect en ontwerper, hij werkt op het gebied van inrichting en stofferings accessoires, industriële communicatie, tentoonstelling events en showroom installatie. Zijn hedendaagse stijl is gekenmerkt door een bepaald teken of kleur. Andere ontwerpen van hem voor Foscarini zijn de vloerlamp Tuareg 2014,de hanglamp Supernova 2000, wandlamp serie Bit 1993 en de vloerlamp Orbital uit 1992.

Orbital