Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Tuareg vloerlamp

Foscarini Tuareg vloerlamp

€3.100,00 €3.447,95
Foscarini Tuareg. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Tuareg vloerlamp

Zeer bijzonder vloerlamp naar ontwerp van Ferruccio Laviani uit 2013. Zoals Ferruccio omschreef: Tuareg is een nieuwe vorm van licht. Een vloerlamp die geinspireerd is op de primitieve structuren die door tribale culturen gebouwd worden van takken of bamboo stokken. Het geeft een leven geeft aan een verrassende en innovatieve architecturen. In drie stelen zijn lichtbronnen van 54W  in de lichtkleur 3000K verwerkt. Iedere lichtbron is draaibaar en dimbaar door touchdimming. Hierdoor kan een spannend en indrukwekkend lichteffect gemaakt worden uit een lichtpunt. De Tuareg is leverbaar in de kleur rood of zwart.

De structuur van de Tuareg is geïnspireerd door kunstmatige architectuur die toch aan de wereld van de natuur met materialen zoals takken en suikerriet volgens een instinctieve, dynamische creatieve logica gebonden is. Het is een gecontroleerde chaos, niet-traditionele geometrie navolging van een werk van land art. Door middel van een complexe industrialisatieproces, dit oorspronkelijke idee nam de vorm aan van een drie dimensionale samenstelling van aluminium buizen die creëren een spectaculair krachtig grafisch effect creëren. LED lichtbronnen zijn overgenomen in de extremiteiten van drie van deze elementen die kunnen worden apart aan en uit geschakeld worden daarnaast kunnen ze apart 350 graden gedraaid worden om het lichteffect te kunnen variëren. De structuur is zo gemaakt om nog meer minimalistische ontwerp te krijgen met geïntegreerde touch schakelaars en het systeem wordt gebruikt om de stroomkabels te verbergen binnen buisvormige elementen. Een formele totem-achtige aanwezigheid gemarkeerd door de zeggingskracht van de lamp twee kleurvarianten: een fel oranje die echo's uit de industriële tinten van anti-roest verf oproept en zwart chroom, die echo's van edele metalen oproept. Net als een gebeeldhouwde versiering is Tuareg de ideale hoeksteen voor een belangrijke ontvangst ruimte in zowel de particuliere als de openbare ruimten en in meerdere composities te maken.

Ferruccio Laviani

Ferruccio Laviani is een architect en ontwerper, hij werkt op het gebied van inrichting en stofferings accessoires, industriële communicatie, tentoonstelling events en showroom installatie. Zijn hedendaagse stijl word gekenmerkt door een bepaald teken of kleur.

Foscarini Tuareg vloerlamp