Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Mite vloerlamp

Foscarini Mite vloerlamp

€1.047,00
De Mite vloerlamp was één van het eerste bijzondere ontwerp van armaturen gemaakt van bijzondere kunststoffen. Lucente is officieel Foscarini dealer. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Levertijd is 10 werkdagen
Beschrijving

Foscarini Mite Terra vloerlamp

De Mite vloerlamp was één van het eerste bijzondere ontwerpen van armaturen gemaakt van bijzondere kunststoffen. De Mite is gemaakt van kevlar met carbon draden verweven. Het ontwerp is van Marc Sadler en de vloerlamp in in 2001 op de markt gekomen en is een tijdloos ontwerp gebleken. De Mite vloerlamp is verkrijgbaar in geel of zwart daarnaast zijn er 2 verschillende uitvoeringen:

  • Exclusief lichtbron met dimmer: LED retrofit halo 150WE27
  • Inclusief lichtbron met dimmer: LED included 24WCOB 2700K 3530 lm CRI>90

De Mite is 185 centimeter hoog en de voet heeft een doorsnede van 21 centimeter.

De samenwerking tussen Foscarini en Marc Sadler begon met de Mite; een vloerlamp is zo innovatief dat het de Compasso d'Oro (Golden Compass) kreeg in 2001. Het bedrijf en de designer ontwikkelde een speciale octrooi voor de Mite: een mix van fiberglas en koolstofdraad of Kevlar® dat als decoratie én een ondersteunende structuur op hetzelfde moment fungeert. Technologie eerder gebruikt voor de productie van hengels, roeiriemen en golfclubs werd in de wereld van verlichting voor de eerste keer geïntroduceerd. De ronde vorm aan de onderkant van de lamp breidt uit naar boven tot waar de lichtbron is gehuisvest. De mite garandeert uitstekende verlichting via een illusie van innerlijke parabolen, die een intense en warm band van licht naar het plafond projecteert. De innerlijke verlichting verbetert de decoratie en slanke vorm van de lamp. Mijt levert in elke ruimte met een overzichtelijke aanwezigheid en een elegante persoonlijkheid.

Marc Sadler

Marc Sadler is de ontwerper van deze prachtige buiten booglamp. Hij heeft een lange tijd in de sportsector gewerkt, waar hij heeft geëxperimenteerd nieuwe materialen en innoverende productieprocessen. Werkte ook met succes aan interieur en consumentenproducten. In 2001 won hij de Compasso D'Oro voor het ontwerp van de Mite en Tite van Foscarini.

Foscarini Mite vloerlamp