Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Dulcinea vloerlamp

Artemide Dulcinea vloerlamp

€1.799,00
Artemide Dulcinea vloerlamp. Deze sculpturale lamp met een dubbele essentie is afkomstig van het werk van Mimmo Paladino.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Dulcinea vloerlamp

"Een werk van licht voor licht: het komt geleidelijk tot leven, en neemt dan een vorm aan: een volledige vlak dat en leeg lijkt en is gevuld met licht." Mimmo Paladino
Deze sculpturale lamp met een dubbele essentie is afkomstig van het werk van Mimmo Paladino voor "Quijote": een sterke, maar toch etherische aanwezigheid, het verandert in droom en suggestie door middel van licht. Dulcinea is 202 centimeter hoog en 60 centimeter breed en 30 centimeter diep. Lichtbronnen die gebruikt worden om het indirecte lichteffect te krijgen zijn 2X80W G5 en 1X36W 2G10 TL-buizen.

Mimmo Paladino

Mimmo Paladino werd geboren in 1948 in Paduli (BN), waar hij woont en werkt vandaag nog. Hij trainde in de Napolitaanse gebied van conceptuele expressiviteit, naderende schilder- en beeldhouwkunst aan het eind van de jaren zeventig. In 1980 hij bloot in de Aperto' s sectie van "Biennale di Venezia", een gebeurtenis die begeleid door Harald Szeemann en Achille Bonito Oliva; Dit alles blijkt dat de groep van Transavanguardia op internationale artistieke panorama. Sinds dat moment Mimmo Paladino neemt deel op de belangrijkste internationale tentoonstellingen: Biennale di Venezia, Biënnale van San Paolo, Biënnale van de, Tate Gallery of London, Fondazione Mirò van Barcellona, Biënnale van Parijs, Kunsthaus van Basilea, Kunsthaus Hannover, Louisiana Museum van de nationale Museum van Pechino, Humblebaeck, Forte Belvedere van Florence, Palacio Revillagigedo van Gijon, Musée Royale des Beaux Arts van Bruxelles, Centro Pecci van Prato, enzovoort. Paladino van particuliere tentoonstellingen zijn georganiseerd in vele openbare musea en privé galerijen over de hele wereld. Zijn schilderijen en sculpturen liggen belangrijke openbare plaatsen, of in prestigieuze prive-collecties. In 2006 werkt hij voor het eerst als directeur van de speelfilm "Quijote", gepresenteerd op de "-Mostra d'arte Cinematografica di Venezia.

Artemide Dulcinea vloerlamp