Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Callimaco LED vloerlamp

Artemide Callimaco LED vloerlamp

€1.259,00
De Artemide Callimaco een zeer decoratieve vloerlamp van de designer Ettore Sottsass die die fungeert als uplighter. Scroll naar beneden om de vloerlamp in 3D te bekijken.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Callimaco LED vloerlamp

Dit is een zeer decoratieve vloerlamp van de designer Ettore Sottsass die die fungeert als uplighter.

Met de lichtbron max 1 X 45W LED- 2700K 3225lm kunt u iedere ruimte voorzien van voldoende basis licht. De hoogte van de vloerlamp is 200cm en de voet heeft een doorsnede van 39cm. De dimmer bevind zich op de vloerlamp op handhoogte.

Inclusief dimmer en lichtbron af fabriek.

Ettore Sottsass

ETTORE SOTTSASS (1917-2007) was een grandee van de late 20e eeuw Italiaans design. Best bekend als de stichter van de vroege jaren 1980 Memphis collectieve, hij ontwierp ook iconische elektronische producten voor Olivetti, evenals prachtige glas- en keramieksector.

Overal waar hij ging, droeg Ettore Sottsass een camera om te fotograferen iets dat viel zijn oog. Tempels, keukens, deuren, billboards: niets ontsnapt aan hem. Dit was een man die nam 1,780 foto's op een twaalf daagse reis naar Zuid-Amerika, die speelde met het publiceren van een boek dat bestaat uit foto's van muren en jarenlang gefotografeerd elke hotelkamer waarin hij met een vrouw had geslapen.
Eens was Sottsass in Marseille breuk een Barbers winkel apenstaartje toen hij werd gedwongen zich over te geven zijn camera. Het was een smuggler's nookie nest. In Egypte, was hij een rottende venster fotograferen wanneer de politie pounced. Het venster behoorde tot een politiebureau. "Meest normale mensen (niet alleen politieagenten) niet graag geconfronteerd met de realiteit dat alle dingen uiteindelijk vergaan," schreef hij later. "Ik geloof dat de toekomst begint slechts wanneer het verleden volledig is ontmanteld, zijn teruggebracht tot stof en nostalgie logica is dat alles blijft."

Door de late jaren 1970 werkte Sottsass met Studio Alchymia, een groep van avant garde meubilair ontwerpers waaronder Alessandro Mendini en Andrea Branzi, op een tentoonstelling in de 1978 Milanese meubelbeurs. Twee jaar later, Sottsass, vervolgens in zijn jaren ' 60, split met Mendini te vormen van een nieuwe CAO, Memphis, met Branzi en andere 20-iets medewerkers zoals Michele De Lucchi, George Sowden, Matteo Thun en Nathalie du Pasquier.
Memphis belichaamd de thema's die sinds zijn medio-jaren 1960 'Superboxen' Sottsass had geëxperimenteerd: heldere kleuren, kitsch suburban motieven en goedkope materialen, zoals kunststof laminaten. Maar ditmaal zij de aandacht van de massa-media, alsook het ontwerp cognoscenti gevangen en Memphis (vernoemd naar een nummer van Bob Dylan) werd aangekondigd als de toekomst van design. Voor de jonge ontwerpers van het tijdperk, was een intellectuele bliksemafleider die hen van de droge rationalisme zij hadden bevrijd doceerde aan de Universiteit en liet hen een meer vloeistof, conceptuele benadering te ontwerpen. Het Memphis collectief van werk werd tentoongesteld over de hele wereld, totdat Sottsass in begin 1985 afgesloten.

Dan concentreerde hij zich op Sottsass Associati, de architectuur en design groep waar hij met voormalige leden van de Memphis en jongere medewerkers werkte, met inbegrip van industrieel ontwerper James Irvine en architect Johanna Grawunder. Sottsass keerde terug naar het platform in 1985 toen de opdracht voor het ontwerpen van een keten van winkels voor Esprit.

Artemide Callimaco led vloerlamp