Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Cadmo LED vloerlamp

Artemide Cadmo LED vloerlamp

€1.699,00
Artemide Cadmo Led vloerlamp. Scroll naar beneden om de vloerlamp van alle kanten te bekijken en te zien hoe de vloerlamp er uitziet als hij brandt.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Cadmo LED Vloerlamp

De vloerlamp is gemaak van stalen panelen. In de gebogen vorm zorgt de Cadmo voor zacht indirect licht omhoog samen met diffuus licht langs de verticale lijn van de vloerlamp. Combinatie van ledlichtbronnen, voor indirect and diffuus licht, met aparte schakeling. De vloerlamp is een ontwerp van de wereldberoemde ontwerper Karim Rashid.

De vloerlamp leverbaar in de kleuren zwart-wit en wit-wit. Indirect licht 44w LED 2700K of 3000K dimbaar. Direct licht 10W LED 2700K of 3000K 70lm niet dimbaar. Cadmo. 3000K is witter licht dan 2700K.

Ontwerper van de Cadmo

Designer Karim Rashid ontving een Bachelor van industrieel Design in 1982 van Carleton University in Ottawa, Canada. Hij is afgestudeerde aan de ontwerpstudies in Napels, Italië, met Ettore Sottsass e.a., daarna verhuisde hij naar Milaan voor een jaar in de Studio van Rodolfo Bonetto. Rashid ging op aan de slag met de industriële ontwerpers KAN in Canada. Hij mede-oprichter en ontworpen het Babel Fashion collectie en Noord tussen 1985-91. In 1992 opende Rashid een eigen ontwerpstudio in New York City. Rashid's ontwerpen omvatten de Garbo afval kan, de Oh stoel voor Umbra, een conceptstore voor Giorgio Armani, man gat covers voor de riolen van New York, parfumflesjes voor Kenzo, bobble waterfles, horloges en servies voor Alessi, verlichting voor Artemide en producten voor Veuve Clicquot. Hij heeft ook gewerkt met Audi, Samsung, Swarowski en Armani.
Daarnaast heeft Rashid ook ontwerpen voor voor Kenzo, methode, Bombay Saffire, Finé Water Japan, Sexy Beast USA, Davidoff, Issey Miyake, Estee Lauder gemaakt en zijn werk kenbaar door, alle sensuele vormen en felle kleuren, en is direct herkenbaar en afwisselend en door Rashid zelf beschreven als "sensuele minimalisme" en "blobjects".

Karim is onlangs geselecteerd voor het ontwerpen van verschillende vastgoedprojecten in New York City voor HAP investeringen, een in New York City gevestigde internationale investeringsgroep. Karims werk wordt gepresenteerd in 20 permanente collecties en hij exposeert kunst in galerieën wereldwijd, waaronder de MoMA, SFMOMA en Centre Pompidou. Hij heeft eredoctoraten aan de Ontario College of Art & Design, Pratt Institute en Corcoran College of Art & Design. Karim is een frequent gastdocent aan universiteiten en conferenties en spreekt over het belang van ontwerp in het dagelijks leven. In 2012 maakte Rashid samen met deDeense ontwerper en fabrikant BoConcept de collectie van Ottawa, die de Red Dot Design Award gewonnen. In 2016, werd aangekondigd dat Rashid het ontwerp gaat maken van de miljoenen dollars makeover van Temptation Resort and Spa in Cancun Mexico.

Artemide Cadmo led vloerlamp