Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Cosmic leaf vloerlamp

Artemide Cosmic leaf vloerlamp

€999,00
De vloerlamp heeft een metalen grijze voet met hierin de lichtbron die van onderen af tegen het transparant blad aanschijnt. Scroll naar beneden voor 3D weergave van deze vloerlamp.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Cosmic Leaf vloerlamp

De vloerlamp heeft een metalen grijze voet met hierin de lichtbron die van onderen af tegen het transparant blad aanschijnt. Lichtbron 1x100W (G53) halogeen of 1X8,5W Led (G53). Bekijk video van de designer Ross Lovegrove.

Cosmic Leaf: "Het verschijnt als een digitale blad uit een andere wereld, ingesloten met schubben zoals een reptiel of een insect die verzamelen van licht en schaduw op zijn lichaam te verleiden van een partner."

Ross Lovegrove

Ross Lovegrove is een ontwerper en visionaire van wie zijn werk beschouwd als op de top van het stimuleren van  ingrijpende verandering in de lichamelijkheid van onze drie dimensionale wereld. Geïnspireerd door de logica en de schoonheid van de natuur bezitten zijn ontwerpen een drie-eenheid tussen technologie, materiaalkunde en intelligente organische vorm, wat veel industriële bedrijven zien als de nieuwe esthetische expressie voor de 21e eeuw. Er is altijd een diep menselijke en vindingrijke aanpak in zijn ontwerpen ingebed, die een optimisme en innovatieve vitaliteit uitbeelden in alles wat hij van camera's tot auto's, treinen, luchtvaart en het platform.

Ross Lovegrove is 1958 geboren in Cardiff in Wales. Afgestudeerd aan de Manchester Polytechnic met 1e klasse BA Hons industrieel ontwerp in 1980. Meester in ontwerp van Royal College of Art, London in 1983. In de begin jaren 80 werkte als ontwerper voor Frog Design in West-Duitsland op projecten zoals Walkmans voor Sony, Computers voor Apple Computers, verhuisde later naar Parijs als adviseur van Knoll International. Word de auteur van de zeer succesvolle Alessandri Office System. Uitgenodigd door het Atelier de Nimes samen met Jean Nouvel en Phillipe Stark, consulting zij onder andere Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Hermes en Dupont.

Terug in Londen in 1986 heeft projecten afgerond voor o.a. Airbus Industries, Kartell, Ceccotti, Cappellini, Idee, Moroso, Luceplan, Driade, Peugeot, Apple Computers, Issey Miyake, Vitra, Motorola, Biomega, LvMH, Yamagiwa Corporation, Tag Heuer, Hackman, Alias.

Bekijk de Cosmic Leaf van alle kanten en laat de lamp branden. Cosmic Leaf