Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Twiggy Elle Wood LED Vloerlamp

Foscarini Twiggy Elle Wood LED Vloerlamp

€2.199,00
Stukprijs: €0,00 /
Dit is de Twiggy Elle booglamp met houten lampenkap van Foscarini. De booglamp reikt extra ver zonder veel hoger te worden. De afstand van voet tot kap is 255 cm en een hoogte tussen de 259-267 cm. Kleuren frame zwart, grijs en bordeaux.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Twiggy Elle Wood LED vloerlamp

De twiggy is een onmiskenbaar teken in de ruimte, een voorbeeldig huwelijk tussen de eclectische creativiteit van de ontwerper Marc Sadler en het onderzoek van Foscarini op het gebied van materialen en technologieën. De kap is opgehangen aan een afneembare hengel van composietmateriaal, flexibel als een hengel en in hoogte verstelbaar door middel van een systeem van contragewichten. De twiggy is een eenvoudig en geniaal idee, dat een icoon van foscarini is geworden.

Elle

15 jaar later en na intensief onderzoek dat 2 jaar duurde, is de Twiggy familie aangevuld met een versie die wat Twiggy tot icoon van zichzelf maakte, vertaalt in een nieuwe functie. De nieuwe Twiggy Elle, verkrijgbaar in verschillende kleuren en in de houtversie, speelt een hoofdrol in elke kamer dankzij de langere steel die de kap verder van de voet verwijdert, waardoor nog meer gebruiksflexibiliteit ontstaat. Twiggy heeft altijd en vandaag de dag meer dan ooit karakter in de omgeving gebracht dankzij de sfeer van het licht en het silhouet dat de vorm heeft van een natuurlijk en gekleurd grafisch gebaar.

De booglamp heeft een afstand van voet tot kap van maar liefst 255 cm. Met een maximale hoogte tussen de 259-267 cm is het belangrijk dat je de hoogte van het plafond meet. De booglamp is leverbaar in de kleuren: Wit, Zwart, Lichtgrijs, Donkerrood, grafiet en de nieuwe spectaculaire kleur Bordeaux.

Kleuren structuur Twiggy

Twiggy Elle kleuren structuur

Twiggy LED uitvoeringen

De Twiggy LED is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

  • Twiggy LED (inc. 28W 2700K 3840lm) dimbaar en schakelbaar met vloerdimmer.
  • Twiggy LED MyLight (Dimbaar via bluetooth en Casambi app). Met de Casambi module kan de lamp geschakeld worden en van 0 tot 100% gedimd worden met een app op smartphone of tablet. Bijvoorbeeld Iphone of Ipad. Het Casambi systeem is erg gebruikersvriendelijk en eenvoudig. Ook met de vloerdimmer dimmen en te schakelen.
  • TwiggyLed MyLight tunable white (Kies je eigen witkleur tussen 2700K en 5000K en dimbaar via bluetooth en Casambi app. Tevens te bedienen met de vloerdimmer.

Twiggy Elle booglamp - afmetingen

De Twiggy Elle heeft een afstand van voet tot kap van 255 cm. De hoogte van de booglamp kan je een beetje bijstellen door middel van het verzwaren van de kap en is tussen de 259 cm en de 267 cm (+/-6cm marge)

Voor een overzicht van alle Twiggy booglampen verwijzen wij je naar onze blog over de hele Twiggy familie.

Booglampen Twiggy

De kap staat garant voor directe verlichting in het gebied onder de lamp maar dankzij de transparante bovenkant van de kap - diffundeert er een gezellige omgevingslicht.

Verlengingsets

Om de kap te verhogen levert Foscarini losse verlengingssets. Lengte 40+40cm. Deze hebben dezelfde kleur als het frame en kunnen er simpel tussen geplaatst worden zodat de kap hoger komt. 

Marc Sadler

De ontwerper van de Twiggy is Marc Sadler. Zijn onderzoek op het gebied van materialen en technologieën wordt gecombineerd met zijn intellectuele nieuwsgierigheid en passie voor schilderen en tekenen.

Marc Sadler heeft jarenlange ervaring als industrieel ontwerper op het gebied van sport, waardoor hij vaak experimenteert met nieuwe materialen en innovatieve productieprocessen. Deze innovatieve en experimentele benadering is zijn modus operandi geworden, zelfs wanneer hij ontwerpt voor sectoren die traditioneel meer gericht zijn op de stylingcomponent. Hij heeft vier Compassi d'Oro ADI gewonnen, waaronder die voor Mite en Tite in 2001, voor projecten die echte iconen zijn geworden in de Foscarini-collectie, samen met Kite, Twiggy, Tress en Jamaica, elk gekenmerkt door technologische en stylinginnovatie .

Foscarini Twiggy Elle Wood LED vloerlamp