Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Twiggy Wood LED MyLight tuneable white Vloerlamp

Foscarini Twiggy Wood LED MyLight tuneable white Vloerlamp

€2.096,00
Dit is de Twiggy booglamp met houten lampenkap van Foscarini in de uitvoering MyLight tuneable white. Net als de MyLight-uitvoering dimbaar met bluetooth en de Casambi app. Daarnaast bepaal je bij deze uitvoering je eigen witkleur. De booglamp heeft een a
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Twiggy Wood LED MyLight tuneable white vloerlamp 

Dit is de Wood Led versie van de Twiggy booglamp van Foscarini. Het grote verschil is de lampenkap gemaakt van Esdoorn hout. Daarnaast kan je kiezen tussen een zwarte en een grijze boog. De booglamp heeft een afstand van voet tot kap van 170cm. Met extra tussenstukken kan je de lamp verhogen waardoor de lamp nog verder reikt, tot 185cm en 200cm. 

Twiggy Wood LED uitvoeringen

De Twiggy Wood LED is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

  • Twiggy LED (inc. 28W 2700K 3840lm)
  • Twiggy LED MyLight (Dimbaar via bluetooth en Casambi app). Met de Casambi module kan de lamp geschakeld worden en van 0 tot 100% gedimd worden met een app op smartphone of tablet. Bijvoorbeeld Iphone of Ipad. Het casambi systeem is erg gebruikers vriendelijk en gemakkelijk. Geen nieuwe bekabeling, schakelaars of wifi verbindingen. De lamp kan simpel aangesloten worden op een 220V aansluiting en koppelen met bluetooth met de smartphone of tablet. Er zijn geen dure programmeurs of installateurs nodig. 
  • TwiggyLed MyLight tunable white (Kies je eigen witkleur tussen 2700K en 5000K en dimbaar via bluetooth en Casambi app)

Twiggy booglamp - afmetingen

Standaard is de afstand van voet tot kap 170cm. Met de extra accessoire set (los bij bestellen) kan je de booglamp met 40cm of 80cm verhogen waardoor de booglamp een overbrugging maakt van 170cm of 185cm. Let op dat je plafond hoog genoeg is voor deze accessoire set. De hoogte van de booglamp kan je een beetje bijstellen door middel van het verzwaren van de kap.

Voor een overzicht van alle Twiggy booglampen verwijzen wij je naar onze blog over de hele Twiggy familie.

Met de verlengingsset kan je de booglamp verhogen
waardoor de afstand tussen de voet en de kap groter wordt
(houd rekening met je plafondhoogte)
Hieronder de diverse maatvoeringen:

 

De elastische en gekleurde grafische aantrekkingskracht van Twiggy is een onmiskenbaar signaal in ruimte, een voorbeeldig huwelijk tussen de ontwerpers eclectische creativiteit en het onderzoek op het gebied van materialen en technologieën van Foscarini. Opgehangen aan een afneembare steel gemaakt van composiet materiaal, flexibel als een hengel en in hoogte verstelbaar met behulp van een systeem van contragewichten. De Twiggy een eenvoudig en briljant idee, die voor Foscarini een is icoon geworden en een groot succes bij zowel het publiek als critici. De kap staat garant voor directe verlichting in het gebied onder de lamp maar dankzij de transparante bovenkant van de kap - diffundeert er een gezellige omgevingslicht. 

Op de foto hieronder de witte booglamp ter illustratie.

Marc Sadler

De ontwerper van de Twiggy is Marc Sadler. Zijn onderzoek op het gebied van materialen en technologieën wordt gecombineerd met zijn intellectuele nieuwsgierigheid en passie voor schilderen en tekenen.

Marc Sadler heeft jarenlange ervaring als industrieel ontwerper op het gebied van sport, waardoor hij vaak experimenteert met nieuwe materialen en innovatieve productieprocessen. Deze innovatieve en experimentele benadering is zijn modus operandi geworden, zelfs wanneer hij ontwerpt voor sectoren die traditioneel meer gericht zijn op de stylingcomponent. Hij heeft vier Compassi d'Oro ADI gewonnen, waaronder die voor Mite en Tite in 2001, voor projecten die echte iconen zijn geworden in de Foscarini-collectie, samen met Kite, Twiggy, Tress en Jamaica, elk gekenmerkt door technologische en stylinginnovatie.

Foscarini Twiggy Wood LED Mylight tuneable white vloerlamp