Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Plass grande hanglamp

Foscarini Plass grande hanglamp

€3.548,00
Foscarini Plass grande hanglamp. Gratis thuisbezorgd of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Plass grande hanglamp

Nieuwe grote hanglamp Plass Grande van foscarini is gemaakt van polycarbonaat. Alleen door de speciale bewerking lijkt het geblazen glas. Kap van de Plass Media is verkrijgbaar in de kleur lichtgrijs (grigio). Daarnaast is de hanglamp nu leverbaar met geïntegreerde LED lichtbronnen.

Plass Grande is een zeer decoratieve hanglamp heeft een natuurlijke charme, de spannende aanwezigheid en de magische helderheid van Plass, een lamp die zoals de naam al suggereert, de vereniging van "plastic" en "glas", geïnterpreteerd in verschillende schalen en het bekende beeld van een glazen kraal, met behulp van een materiaal en een proces van de 21ste eeuw: rotatie-gegoten polycarbonaat. Dankzij de technologie die gebruikt, wordt bij de armaturen wordt gekenmerkt door lichte onregelmatigheden die herinneren aan de onvolkomenheden van glas, gemarkeerd door dubbele lichtbron.

Plass herinnert aan een parel van geslepen glas getroffen door de stralen van de zon, maar het licht in het, eerder dan van buitenaf, komt het van binnenuit, zoals de gravures raakt die het oppervlak doorkruisen. Het unieke effect draagt bij in de directe bruikbaarheid. Er zijn twee versies van de Plass grande, voor boven een buro of als hanglamp voor boven een tafel, maar ook met een pendel(ophangkabel) van 10 meter. Waarmee de Plass Grande ook in grote hoge ruimtes geschikt is zoals vides of grote entrees.

Luca Nichetto

De ontwerper van de Plass Media is Luca Nichetto. Hij werd geboren in Venetië in 1976 waar hij afstudeerde in industrieel ontwerp. In 2006 richtte hij zijn eigen studio op, Nichetto & Partners, gespecialiseerd in industrieel design en design consulting. Hij heeft workshops gehouden in verschillende nationale en internationale universiteiten en nam deel aan tentoonstellingen in Europa, de Verenigde Staten en Japan.

De Plass Grande is 115 centimeter hoog en de doorsnede is 75 centimeter. De standaard lengte van de ophangkabel is 490 centimeter. Lichtbron LED 30W 3000K 2500Lm CRI>80 voor diffuus licht. Lichtbron LED retrofit 9.5W 2700K 650Lm voor licht naar beneden voor bijvoorbeeld op de tafel. 

De Plass grande is ook met een 10 meter ophangkabel leverbaar voor toepassing in bijvoorbeeld vides.

Bekijk de video waar Luca Nichetto over zijn ontwerp van de Plass collectie verteld.

Foscarini Plass grande hanglamp