Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Bit wall

Foscarini Bit wall

€220,00
Foscarini Bit wandlampen. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer. Lichtadvies en Lichtplan.
10 werkdagen
Beschrijving

Foscarini Bit wandlamp

De is de eerste wandlamp ontworpen door Ferruccio Laviani langs de lijnen van een sculptuur die beschikbaar is als een wandlamp: van vijf glazen schijven worden de vijf verschillende versies van de Bit gemaakt - een modulaire wandlamp. Zelf samenstellen om een uniek patroon aan de muur te maken.

Elke vorm is gemaakt van serigraphed, industriële glas, heeft zijn eigen unieke vorm voor een vet algemeen grafische effect, zowel voor gebruik op zichzelf als in meerdere vormen en composities. De witte versie is zeer effectief wanneer toegepast op een donkere wand waarbij dan de omtrek van de vormen van de Bit, op de muur zijn uitgesneden.

De gekleurde glazen diffusoren roepen een surrealistische schilderkunst op wanneer de lampen zijn uitgeschakeld. Wanneer de wandlampen branden maken deze een mozaïek van glas en strips een illusie. De aandacht voor detail strekt zich uit tot de oppervlaktebehandeling van de plafondhouders, de satinfinish afwerking aan de buitenkant geeft textuur aan de kleur en het verbetert de vormen van de wandlampen, maar glossy afwerking aan de binnenkant zorgt ervoor dat het licht beter gereflecteerd wordt.

Kleur variaties:

Bit 1 kleur glas rood en wit.

Bit 2 kleur glas blauw en wit.

Bit 3 kleur glas wit.

Bit 4 kleur glas geel en wit.

Bit 5 kleur glas oranje en wit.

Ferruccio Laviani

ontwerper:verlichting gezien als artistieke installaties in het interieur en landschap: een concept dat heeft geleid tot de geboorte van de echte iconen van de industriële vormgeving.

Een architect en ontwerper, Ferruccio Laviani werkt samen met bedrijven in zowel de meubels en de mode-industrie, voor wie buiten het ontwerpen van producten, neemt hij ook de zorg van de corporate identity en design showrooms over de hele wereld.

Hij is ook verantwoordelijk voor de artistieke leiding, communicatie, het opzetten van tentoonstellingen en evenementen, altijd met een zeer eigentijdse en herkenbare stijl. Hij maakte zijn debuut in de wereld van de verlichting door het ontwerpen van de Orbital sculptuur-lamp voor Foscarini, een authentieke icoon van Italiaans design, samen met zijn wandlamp versie, Bit. De term sculptuur-lamp kan ook worden gebruikt om Hal, een driedimensionaal volume gemaakt met tweedimensionale oppervlakken, Dolmen, een stuk met een sterke symboolwaarde en Tuareg, technologisch installatie geïnspireerd door de natuur te beschrijven.

Andere ontwerpen van hem voor Foscarini zijn de Dolmen, Tuareg en Orbital.

Lichtbron Retrofit E14 46W.


Foscarini Bit