Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Bit wandlamp

Foscarini Bit wandlamp

€274,00
De Bit van Foscarini is de eerste wandlamp ontworpen door Ferruccio Laviani. De Bit is meer dan een familie wandlampen van vijf glazen schijven in vijf verschillende vormen.
Levertijd is 10 werkdagen
Beschrijving

Foscarini Bit wandlamp

De Bit van Foscarini is de eerste wandlamp ontworpen door Ferruccio Laviani. De Bit is meer dan een familie wandlampen van vijf glazen schijven in vijf verschillende vormen. Het is een alfabet van organische vormen en basiskleuren waarmee je eindeloze composities kunt maken en originele ontwerpen en talen kunt bedenken. Een modulaire wandlamp welke je zelf kan samenstellen in een uniek patroon aan de muur.

Elke vorm is gemaakt van serigraphed, industriële glas. Het heeft zijn eigen unieke vorm voor een grafische effect, zowel voor gebruik op zichzelf als in meerdere vormen en composities. De witte versie is zeer effectief wanneer toegepast op een donkere wand waarbij dan de omtrek van de vormen van de Bit, op de muur zijn uitgesneden. De gekleurde glazen diffusoren roepen een surrealistische schilderkunst op wanneer de lampen zijn uitgeschakeld. Wanneer de wandlampen branden maken deze een mozaïek van glas en strips een illusie. De aandacht voor detail strekt zich uit tot de oppervlaktebehandeling van de plafondhouders, de satinfinish afwerking aan de buitenkant geeft textuur aan de kleur en het verbetert de vormen van de wandlampen, maar glossy afwerking aan de binnenkant zorgt ervoor dat het licht beter gereflecteerd wordt.

Kleur variaties:

  • Bit 1 kleur glas rood en wit.
  • Bit 2 kleur glas blauw en wit.
  • Bit 3 kleur glas wit.
  • Bit 4 kleur glas geel en wit.
  • Bit 5 kleur glas oranje en wit.

Lichtbron Retrofit E14 46W.

Ontwerper Bit wandlamp

Ferruccio Laviani  is een architect en ontwerper en werkt samen met bedrijven in zowel de meubel als mode-industrie. Daarnaast neemt hij ook de zorg van de corporate identity en design showrooms over de hele wereld. ontwerper:verlichting gezien als artistieke installaties in het interieur en landschap: een concept dat heeft geleid tot de geboorte van de echte iconen van de industriële vormgeving. Hij is ook verantwoordelijk voor de artistieke leiding, communicatie, het opzetten van tentoonstellingen en evenementen, altijd met een zeer eigentijdse en herkenbare stijl. Hij maakte zijn debuut in de wereld van de verlichting door het ontwerpen van de Orbital sculptuur-lamp voor Foscarini, een authentieke icoon van Italiaans design, samen met zijn wandlamp versie, Bit. De term sculptuur-lamp kan ook worden gebruikt om Hal, een driedimensionaal volume gemaakt met tweedimensionale oppervlakken, Dolmen, een stuk met een sterke symboolwaarde en Tuareg, technologisch installatie geïnspireerd door de natuur te beschrijven.

Andere ontwerpen van hem voor Foscarini zijn de Dolmen, Tuareg en Orbital.

 


Foscarini Bit wandlamp