Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Lesbo Tafellamp

Artemide Lesbo Tafellamp

€1.199,00
Artemide Lesbo tafellamp. Deze tafellamp van gerookt glas heeft een voet van gepolijst aluminium. Lucente is Artemide dealer. De lamp wordt gratis bezorgd en heeft 5 jaar Artemide garantie. Vragen of advies? Bel 0850603350 of Whatsapp 0850603350
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Lesbo tafellamp

De tafellamp maakt deel uit van masterpieces collection. Ontwerpen uit de jaren 60 die weer opnieuw in productie genomen zijn. Het glas is gerookt murano glas en de voet is van gepolijst aluminium. Grote tafellamp voor dressoir of grote sitetable. De lamp is 37cm hoog en 53cm breed. Ontwerp van Angelo Mangiarotti.

Angelo Mangiarotti

ANGELO MANGIAROTTI werd geboren in Milaan op 26 februari 1921. Hij studeerde af in architectuur in 1948 in Politecnico di Milano. 1953-1954 werkt hij in de Verenigde Staten, ook deel te nemen aan de competitie voor Chicago "LOOP". In het buitenland terwijl wist hij Frank Lloyd Wright, Walter Gropius, Mies van der Rohe en Konrad Wachsmann. Door terug te komen uit de Verenigde Staten, opende hij een architectenbureau samen met Bruno Morassutti tot 1960. In 1989 richtte hij Mangiarotti & Associates Office gevestigd in Tokio. Van 1986 tot 1992 is hij kunst directeur van Colle Cristalleria. Mangiarotti, had terwijl het werken als architect wiens werken zijn gepubliceerd op boeken, gespecialiseerde tijdschriften en kranten, een intense didactische activiteit gemaakt in verschillende Italiaanse en buitenlandse universiteiten. In 1953-1954 is hij visiting professor aan het Institute of Design van het Illinois Institute of Technology in Chicago; in 1963-1964 is hij professor in een cursus van Istituto Superiore di Disegno Industriale van Venetië; Hij is gastprofessor aan de Universiteit van Hawaï in 1970, op de Ecole Politecnique Fédérale van Löwen in 1974, op Universiteit van Adelaide en op Zuid-Australische Instituut van technologie van Adelaide in 1976; in 1982 heeft hij een contract als professor aan de faculteit van het platform van Palermo; in 1983 is hij hoogleraar van de levering voor de cursus compositie aan de Factulteit Bouwkunde van de in Florence, in 1989-90 heeft hij een contract als professor in de loop van de graduatie in industrieel ontwerp aan de faculteit architectuur van de Politecnico di Milano. Hij nam deel aan veel internationale seminars en conferenties.

In Mangiarotti van ontwerp activiteit, waarvan theorie fundamenten worden uitgedrukt in het boek "In nome de dell'architettura" gepubliceerd in 1987, hij wilde nl licht de essentiële kenmerken van elk object, aangezien alleen een 'objectieve' ontwerp is in staat om te voorkomen dat misbruik wordt gemaakt tegen de gebruiker zelf om te worden, in plaats daarvan, herkenbaar aan de collectiviteit. De architecturale taal worden de uitdrukking van een nieuwe relatie tussen mens en milieu, terwijl in de Mangiarotti activiteit als ontwerper geven hij een zeer belangrijke rol aan de plastic onderzoek. Het doel van zijn onderzoek, waardoor is altijd zorgvuldig met inachtneming van de materiële kenmerken, is de definitie van de vorm van het object als een kwaliteit van het materiaal.

Lichtbron max. 77W halogeen (E27) of 15W Led dim (E27) en is uitgevoerd met een snoerdimmer.

Lesbo.