Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Boalum

Artemide Boalum

€999,00
Artemide Boalum tafel/vloerlamp. Lichtadvies en lichtplan met Artemide. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd. 5 jaar Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

De Artemide Boalum tafel, vloer, wandlamp.


Ontwerpers Livio Castiglioni - Gianfranco Frattini. De tafellamp maakt deel uit van de Artemide Masterpieces Collection. Dit zijn lampen uit de jaren 60, 70, 80 en 90. Die door een design tijdloos zijn en perfect aansluiten bij de retro trend. Ideaal op een dressoir of sitetable.

Livio Castiglioni

Livio Castiglioni (1911-1979), de oudste van drie broers, studeerde architectuur aan de Polytechnische Milaan tot 1936.

In 1938 opende Livio Castiglioni en zijn broer Pier Giacomo een praktijk op de Piazza Castello in Milaan. Aangezien architecten weinig commissies op dat moment kregen, de broers Castiglioni geconcentreerd hoofdzakelijk op het ontwerpen van objecten voor dagelijks gebruik, meubels en toestellen.

In 1939 ontwierp ze "Phonola", de eerste radio ingekapseld in bakeliet in plaats van hout. Na het afronden van zijn studies, de jongste van de drie, Achille Castiglioni, sloot zich aan bij zijn broers in de praktijk in 1944. Livio Castiglioni ging zijn eigen weg uit 1952.

Tussen 1940 en 1960 was Livio Castiglioni design consultant voor Phonola en, vanaf 1960 tot 1964, voor Brionvega. Alle drie broers waren zeer actief in de scene van Italiaans design. In 1956 waren ze mede-oprichters van de Associazione per il Disegno Industriale (ADI), het Italiaanse industriële Design Association die de begeerde en belangrijke Compasso d'Oro plaatst.

In 1959-60 was Livio Castiglioni voorzitter van de ADI. De ontwerper object waarvoor Livio Castiglioni is het best bekend is "Boalum", een lamp met Gianfranco Frattini voor Artemide ontwierp hij in 1971. Deze slang-achtige lamp bestaat uit een witte, flexibele kunststof buis, twee meter lang, in welke verschillende lichten worden ingevoegd in een rij. Maximaal vier lichten kan aan elkaar worden gekoppeld op de eindstukken om een licht passend maximaal acht meter lang, die desgewenst met elkaar verweven kunnen

De Boalum is gemaakt van versterkt flexibel wit kunststof. De Boalum kan in een lus gekoppeld worden. Maximaal zijn er alfa's met elkaar gekoppeld worden zodat lamp van 8 meter ontstaat die iedere gewenste vorm gemaakt kan worden. Hiermee kunnen kunstzinnige en spannende lichteffecten gemaakt worden.
Het opalen witte kunststof geeft een egaal difuus licht.

Lichtbron Led 2700K 20W 780Lm.

Product PDF

Artemide Masterpiece Collection Boalum