Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Amami tafellamp

Artemide Amami tafellamp

€185,00
Artemide Amami tafellamp. Lichtadvies en lichtplan met Artemide verlichting. Officieel dealer van Artemide. Gratis thuisbezorgd. 5 jaar Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

De Artemide/Danese Milano Amami tafellamp

Ontwerp van Naoto Fukusawa uit 2005. De Amimi tafellamp maakt deel uit van de collectie van Danese Milano welke een nauwe samenwerking hebben met Artemide Masterpieces Collection. De Mamai is door zijn design tijdloos zijn en sluit perfect aan bij de retro trend. Ideaal op een dressoir of sitetable. De Amami heeft een voet en kap van polycarbonaat. Door het opaal van de polycarbonaat ontstaat een mooie difuse en zachte lichtsfeer.

De Amami past zowel in moderne interieurs als klassieke en zal dit nog vele tientallen jaren doen. Naast verlichting heeft Naoto Fukusawa nog meer interieur elementen voor Danese Milano ontworpen.

Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa is een Japanse ontwerper. Hij werd geboren in 1956 in Yamanashi en heeft een minimale en biologische benadering aan zijn projecten. Fukasawa de mogelijkheid om zijn ontwerp te gebruiken om samen te vatten in de fundamentele waarde van objecten en breekt met alle grenzen tussen de disciplines en heeft zijn school van gedachte wereld beroemd gemaakt. Zijn ontwerpfilosofie "Zonder Gedachte" is geïnspireerd door het onbewuste.

Afgestudeerd aan de ontwerpafdeling van Tama Art University's Product. Als een in-house ontwerper betrokken hij bij het ontwerp van micro-elektronische apparaten met inbegrip van horloges.

In 1989, Fukasawa verhuisde naar de Verenigde Staten en sloot zich aan bij IDEO en het was een zeer zeldzame geval voor Japanse productontwerper van die tijd. Het was de tijd wanneer de ervaren van Silicon valley een snel groei met computer technologieën en Fukasawa was voornamelijk betrokken bij het ontwerp van computers en elektronica voor bedrijven in Silicon Valley, medische apparatuur, meubilair en sportartikelen. In 1996 keerde hij terug naar Japan, waar hij opzetten en onder leiding van IDEO Tokyo office. In 2003 richtte hij Naoto Fukasawa Design


Fukasawa de aanpak voor productontwerp is erg origineel en zijn "Zonder Thought" en "Design ontbinding in gedrag" internationaal worden ondersteund. Fukasawa beschouwt bereiken eenvoud in design als een manier om de volledigheid en harmonieuze relatie tussen gebruikers, objecten en omgevingen als een doel voor design. Een dergelijke manier van denken is ook omschreven als "Overzicht". Omtrek is over het definiëren van de grenzen van de relaties tussen objecten, mensen en milieu. Vandaag, is Fukasawa gevestigd in Tokio met zijn kleine team en samen met vele internationale toonaangevende bedrijven.
De titel van eervolle Royal Designer for Industry (Royal Society of Arts) in 2007 krijgen als een van de voorbeelden, ontvangen Fukasawa een aantal internationale onderscheidingen. Fukasawa is één van de bestuurders.

Hoogte van de Amami is 30 centimeter en de doorsnede van de kap is 39 centimeter.

Lichtbron max.1x77W halogeen (E27) Eco of Led Dim 1x8W.

Amami

PDF