Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Fato

Artemide Fato

€329,00
Artemide Fato Tafellamp. Lichtadvies en lichtplan met Artemide verlichting. Officieel dealer van Artemide. Gratis thuisbezorgd. 5 jaar Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Fato tafel/wandlamp.

De Fato designlamp is niet alleen een uitermate decoratieve lamp, maar ook een object.

Geschikt zowel voor de tafel als ook voor de wand, weerspiegelt ze de typische stijl van de jaren 1960. De lamp bestaat uit verschillende geometrische vlakken, die voor een interessant licht- en schaduwspel zorgen. Haar lijst bestaat uit wit gelakt metaal en geeft indirect licht. De buitenkant kan geleverd worden in de kleur wit of goud. Fato maakt deel uit van de masterpieces collection uit de jaren '60. Er zijn nog meer ontwerpen in de collectie van Artemide zoals de: Alfa, Boalum,Lesbo, Nessino, Mezzachimera en de Pausina.

De Fato is leverbaar in twee kleuren: wit en goud.

Gio Ponti

Designer Gio Ponti. Lichtbronnen max 2x28W halogeen (e14)-eco of 2x4W Led (e14).

Gio Ponti (18 November 1891, Milaan-Milaan, 16 September 1979) was een van de belangrijkste Italiaanse architecten, industriële ontwerpers meubilair ontwerpers, kunstenaars en uitgevers van de twintigste eeuw.

Gio Ponti afstudeerde met een graad in architectuur in 1921 aan de Politecnico di Milano Universiteit. In 1921 trouwde hij ook met Giulia Vimercati; uiteindelijk zouden ze moeten vier kinderen en acht kleinkinderen.

Ponti begon zijn architectonische carrière in samenwerking met Mino Fiocchi en Emilio Lancia van 1923 tot 1927, en vervolgens door 1933 met Lancia alleen, als Studio Ponti e Lancia PL. In deze jaren was hij beïnvloed door en de Milanese neo-klassieke Novecento Italiano beweging is gekoppeld.

Rond 1933, Ponti eindigde zijn relatie met Lancia en samen met de twee technici, Antonio Fornaroli en Eugenio Soncini, om formulier Studio Ponti-Fornaroli-Soncini, die tot 1945 duren zou.

Ponti in 1950 won de Commissie aan het ontwerp van de 32 verdiepingen tellende Pirelli Tower in samenwerking met Pier Luigi Nervi en Arturo Danusso. Dit was de tweede wolkenkrabber gebouwd in Milaan, en waarschijnlijk het hoogtepunt van de hele carrière van Ponti. De bouw begon in 1956.

In 1923 Ponti maakte zijn publieke debuut op de eerste Biënnale tentoonstelling van decoratieve kunst in Monza, die werd gevolgd door zijn betrokkenheid bij het organiseren van de daaropvolgende driejaarlijkse tentoonstellingen van Monza en Milaan.

Van 1923 tot 1930 werkte Ponti bij de Manifattura Ceramica Richard Ginori, in Milaan en Sesto Fiorentino, th wijzigen van het bedrijf de gehele uitvoer. Andere industriële ontwerpwerk omvat meubels voor de warenhuizen van Rinascente, onder de naam Domus Nova; de productie van de keramische objecten; stoelen: o.a. werkte hij voor ontwerpen een hoekige Cassina fauteuil, benoemd "Distex", en de zeer beroemde 1957 "Superleggera" (Superlight) stoel, die was sterk maar ook zo licht dat het kan worden opgeheven door een kind met slechts één vinger; glazen flessen voor diverse bedrijven zoals Venini; lampen voor bedrijven zoals Artemide, Fontana Arte en Venini.

In 1928 richtte hij Domus magazine. In 1941 hij nam ontslag als redacteur van Domus en Stile magazine, waarin hij tot 1947 bewerkt opgericht. In 1948 keerde hij terug naar Domus, waar hij bleef als redacteur tot aan zijn dood.

Van 1936 tot 1961 werkte hij als professor aan de vaste medewerkers van de faculteit Bouwkunde van de Politecnico di Milano Universiteit.

Fato.