Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Mezzachimera Tafellamp

Mezzachimera Tafellamp

€609,00
Artemide Mezzachimera Tafel/vloerlamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Mezzachimera tafel/vloerlamp

De tafel/vloerlamp van Artemide  maakt deel uit van de Artemide Masterpieces Collection. Dit zijn lampen uit de jaren 60, 70, 80 en 90. Die door een design tijdloos zijn en perfect aansluiten bij de retro trend. Ideaal op een dressoir of naast een zithoek. De Mezzachimera heeft een witte metalen voetplaat en de kap en reflector is gemaakt van wit opaal kunststof.   

De opalen gewelfde kuntstof vorm zorgt voor zachte sfeervolle lichtverdeling in de ruimte. De Mezzachimera past zowel in moderne interieurs als klassieke en zal dit nog vele tientalle jaren doen. De Mezzachimera heeft een hoogte van 77cm en is 22cm breed. De lamp word geleverd met lichtbronnen af fabriek.

Lichtbron max.3x60W halogeen (E27) Eco. Het ontwerp komt uit handen van Vico Magistretti.

Vico Magistretti

Vico Magistretti Milano 06.10.1920 – 19.09.2006 ontwerper, Architect en stedenbouwkundige. Lid van het Congrès Internationaux d'Architecture MODERNE (1959). Sinds 1983, Honorary Fellow aan het Royal College of Art, Londen, waar hij benoemd honorair Professor in 1990 en Senior Fellow in 1996 was. In 1992 was Honorary Royal Designer voor sector op de Londen-R.S.A. In 2002 ontving het eredoctoraat in Industrial Design van de Polytechnische school van Milaan. Nam deel aan shows en doceerde in Europa, Amerika en Japan. Enkele van zijn ontwerpen zijn opgenomen in de permanente collectie van het MOMA, New York, en 13 Amerikaanse en Europese musea. Zijn architecturale werken in Milaan omvatten: de kerk van Santa Maria Nascente op QT8, het Park Tower op via Revere, het huis op de piazzale Aquileia, het huis bij piazza San Marco, het hoofdkwartier van het departement biologie van de Staatsuniversiteit van Milaan, de ondergrondse depot op Famagosta. Architecturale projecten ook omvatten: de Bassetti huis in Azzate, het huis van de Bianchi in Ghiffa, Arosio en Gardella huizen in Stresa, het huis van Cassina in Carimate, het stadhuis van Cusano Milanino, het huis van de Tanimoto in Tokyo, het centrum van de Cavagnari van de Cassa di Risparmio di Parma en de "Esselunga"-supermarkt in Pantigliate. Samengewerkt met belangrijke bedrijven op het gebied van industrieel ontwerpen.

Artemide Masterpieces Collection Mezzachimera