Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Dinarco

Artemide Dinarco

€219,00
Artemide Dinarco mat wit wandlamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer van Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Dinarco wandlamp

Wandlamp van Artemide in de kleur mat wit. Ontwerp van designer Carlo Forcolini, Giancarlo Fassina. De wandlamp heeft een breedte van 40cm en een hoogte van 33,2cm. De wandlamp is slechts 7,6cm diep.

Carlo Forcolini geboren in Como in 1947, Carlo Forcolini afgestudeerd met een diploma in kunst op de Brera Accademy in Milaan. Sinds 1969 heeft hij gewerkt als ontwerper en ondernemer, die deelneemt aan de Stichting van Alias, Nemo, Oylight waar hij ook Managing Director en Art Director is geweest. Van 1978 tot 1984 woonde Forcolini in Londen, waar hij Alias U.K. oprichte en werd directeur van Artemide GB. Sinds 1983, heeft hij deelgenomen aan talrijke internationale tentoonstellingen en evenementen in Madrid, Los Angeles, Londen, Hamburg, Keulen, Tokyo, Sidney, Santiago del Chili, Oslo enz... Onder hen: ik modi del progetto (ontwerpmethoden) in het Pignatelli Cortes Museum in Napels 1987; Alias uit Italië, in de Sovjet-Unie Cultural Foundation, Moscow 1989, en Creativitalia, Tokyo 1990 ontwerpen. In 1991 (Imagining dingen), heeft hij voor contactadvertenties bij de Permanente in Milaan in Innsbruck in 1996 en in Toronto en Brussel in 1997.

Forcolini heeft seminaries in diverse scholen en universiteiten gehouden, waaronder de prestigieuze Graham Foundation in Chicago.  Voor Amar, Artemide, Alias, BBB Mutti, Cassina, De Padova, Futura, Gervasoni, Joint, Luceplan, Lucital Nemo, Pomellato en Zumtobel ontwierp hij meubels, lampen en objecten. Voor Pomellato ontwierp hij ook winkels in Barcelona, Madrid, Antwerpen.

Giancarlo Fassina werd geboren in Milaan, Italië. Hij behaalde een graad in architectuur aan de universiteit Politecnico in Milaan. Hij heeft gewerkt aan diverse projecten op het gebied van industrieel ontwerp en verlichting voor Artemide en andere bedrijven heeft gemaakt. Hij ontving een Compasso D'oro award voor zijn Tolomeo serie lampen die hij ontwierp samen met Michelle de Lucchi.

Lichtbron max. 1x160W halogeen R7s of 1X11W LED DIM (R7s).

Dinarco.