Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Shogun

Artemide Shogun

€565,00
Artemide Shogun tafellamp. Artemide voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide.Gratis thuisbezorgd.100% garantie Artemide.
10 werkdagen
Beschrijving

Artemide Shogun tafellamp

De tafellamp van Artemide heeft een stalen voet gespoten in zwarte en witte ringen. De geperforeerde kap is kantelbaar en draaibaar. De tafellamp maakt ook deel uit van de masterpieces collection. Ontwerpen uit de jaren 60 die weer opnieuw in productie zijn genomen. De hoogte van de tafellamp is 59,5cm en de kap heeft een breedte maat van 32cm.

Designer Mario Botta.

Geboren in Mendrisio, Ticino, op 1 April 1943. Na een stage bij hhet architectenbureau van Carloni en Camenisch in Lugano, bezoekt hij eerst de kunstacademie in Milaan en vervolgens studies aan de Universiteit Instituut voor architectuur in Venetië. Geregisseerd door Carlo Scarpa en Giuseppe Mazzariol krijgt hij zijn professionele diploma in 1969. Tijdens zijn tijd in Venetië heeft hij de mogelijkheid om te vergaderen en samenwerken voor Le Corbusier en Louis I. Kahn. Zijn professionele activiteit begint in 1970 in Lugano. Hij bouwt zijn eerste eengezinswoningen in Canton Ticino en vervolgens over de hele wereld. Hij heeft zelf altijd begaan in een intens Bouwkundig onderzoek en sinds 1996 is hij betrokken als bedenker en oprichter van de nieuwe Academie van het platform inTicino.

Onder het werk in uitvoering moet worden geteld de nieuwe casinò in Campione d'Italia, het Bureau en het wooncomplex in Treviso, de universiteitsbibliotheek in Trento, het Bechtler art museum in Charlotte (North Carolina), de Tsinghua University art gallery en museum in Peking, de kantoren van de Leeum in Seoul, de metrostations in Napels, het nieuwe auditorium in Rimini, het museum voor architectuur in Mendrisio.

Lichtbron max. 1X150W halogeen (E27) Eco of 1X8W Led (E27).

Shogun