Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Patrolco Tafellamp

Artemide Patrolco Tafellamp

€1.099,00
Artemide Patrocla tafellamp.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Patroclo tafellamp 

Ontwerper Gae Aulenti. De tafellamp Patroclo maakt deel uit van de Artemide Masterpieces Collection. Dit zijn lampen uit de jaren 60, 70, 80 en 90. Die door een design tijdloos zijn en perfect aansluiten bij de retro trend. Ideaal op een dressoir of sitetable.

Gae aulenti

Gae aulenti voor de scenografie (geboren Gaetana aulenti voor de scenografie; 4 December 1927 - 1 November 2012) was een italiaans architect, verlichting en binnenhuisarchitect en industrieel ontwerper. Ze is bekend voor meerdere grootschalige museum projecten, waaronder het Musée d ' Orsay in Parijs (1980-86), de Galerie voor Hedendaagse Kunst in het Centre Pompidou in Parijs, het Palazzo Grassi in Venetië (1985-86), en de Asian Art Museum of San Francisco (2000-2003). Gae is een van de weinige vrouwen ontwerpen in de naoorlogse periode in Italië, en vele elegante stukken. Een inwoner van Palazzolo dello Stella (Friuli), ze studeerde in Milaan. Ze werkte voor het ontwerp tijdschrift Casabella, van 1955 tot 1965 als een art-director, en onderdeel van een groep jonge professionals beïnvloed door de filosofie van Ernesto Nathan Rogers. Aulenti voor de scenografie heeft ook af en toe werkte hij als decorontwerper voor Luca Ronconi.

De Patrolco is gemaakt van transparant geblazen glas met de diffuser gedeeltelijk bedekt door een onregelmatige rhomboideus metalen frame. Het frame is gemaakt door het lassen van staaldraad die resistent is tegen de hitte van het glas, die binnen de kooi wordt geblazen.

Lichtbron 1X77W Halo (E27) of 1X15W Led dim.

Patroclo