Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tite sospension

Tite sospension

€568,00 €539,00
Foscarini Tite hanglamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.Lichtadvies en Lichtplan.
10 werkdagen
Beschrijving
Foscarini Tite hanglamp
De Tite hanglampen zijn leverbaar in twee modellenl Tite 1 en Tite 2. Kleur van de Tite is zwart.
De samenwerking tussen Foscarini en Marc Sadler begon met de Mite; een vloerlamp die zo innovatief is dat het met de Compasso d'Oro in 2001 werd bekroond. Het bedrijf en de designer ontwikkelde zelfs een speciale octrooi voor de Mite: een mix van fiberglas en koolstof draad die als decoratie én een ondersteunende structuur op hetzelfde moment fungeert. Technologie eerder gebruikt voor de productie van hengels, roei-riemen en golfclubs werd geïntroduceerd in de wereld van verlichting voor de eerste keer. De extreme flexibiliteit van dit materiaal-dat licht is en resistent op hetzelfde moment – heeft het ontwerp van een hele collectie lampen voor verschillende andere doeleinden. Dit is hoe Tite tot stand kwam, een hanglamp lijkt ook te herinneren aan een deel van het lichaam van de Mite in haar vorm, boos en geschorst: een circulaire-sectie shape die naar beneden uitwijd. De halogeenlamp of retrofit ledlamp is dicht bij de lagere bodem geplaatst, en verlicht gelijkmatig de diffusor, en projecteert het licht naar beneden wat een intens en warm lichteffect geeft. Deze veelzijdigheid maakt de Tite ideaal voor elke inrichting, voor woningen of projecten, met een stijlvolle teken dat zich onderscheidt van de gehele collectie.
Marc Sadler is ontwerper van de Tite en heeft hij een lange tijd in de sportsector gewerkt, waar hij heeft geëxperimenteerd met nieuwe materialen en innoverende productieprocessen. Hij werkte ook met succes in inrichting en consumentenproducten. In 2001 won hij Compasso D'Oro met mijt en Tite van Foscarini.
De Tite 1 is 115 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 21 centimeter
De Tite 2 is 55 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 21 centimeter.


Datablad Tite

Ontwerper Marc Sadler verteld over de Tite