Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Havana hanglamp

Foscarini Havana hanglamp

€249,00
Foscarini Havana hanglamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Havana hanglamp

De jonge, licht-gewichte verschijning herinnerend aan de vorm van een sigaar, die ironisch genoeg het haar naam geeft, het zachte licht die het uitzendt en het gemak waarmee het mengt zich de meest uiteenlopende stijlen, die het heeft gemaakt dat het vandaag, deel uitmaakt van de permanente collectie op de tentoonstelling in het MoMA New York en is daar een groot succes. De diffusor bestaat uit vier gesatineerd polyethyleen segmenten.

Kleine ronde metalen haken houden ze bijeen zonder de elementen te aanraken, hierdoor wordt ruimte gelaten voor drie slanke lege banden die on vulling omhoog lopen met licht wanneer de lamp brandt. Havana is beschikbaar als een hanglamp, muurlamp, buitenlamp of vloerlamp. De hanglamp heeft een simpele, essentiele en jonge lijnen, maar springt naar voren en kan past in elk interieur. De kap is gevormd naar vier elementen gemaakt van gesatineerd polyethyleen en is leverbaar in het wit. De vloerlamp maakt deel uit van de design collectie van het museum van Modern Art (MOMA) in New York. Havana sospensione

Jozeph Forakis

De ontwerper Jozeph Forakis is kunstenaar en ontwerper van Griekse oorsprong. Na zijn doctoraal aan de Domus Academie in Milaan werkte hij aan verschillende projecten en studies tot het samenvoegen van design en ergonomie. Een van zijn grootste successen was de toelating van zijn Havana naar MOMA New York, design collectie ' 98.

De hoogte van de Havana kap is 130 centimeter hoog en de pendellengte is 110 centimeter lang. 

De Havana hanglamp leverbaar met kappen van wit polyethyleen. Lichtbronnen:
-halogeen E27 116W.
-led retrofit 25W E27

De hanglamp is naast de enkele havana ook leverbaar in drie andere uitvoeringen:
-doppio      - twee havana hanglampen aan met elkaar verbonden
-tripla        - drie havana hanglampen met elkaar verbonden
-quadrupia - vier havana hanglampen met elkaar verbonden

In deze uitvoeringen is de havana ook geschikt voor vide verlichting.

Foscarini Havana hanglamp