Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Big Bang

Big Bang

€1.288,00 €1.219,00
Foscarini Big Bang hanglamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.
10 werkdagen
Beschrijving
Foscarini Big Bang

Revolutinair ontwerp van Enrico Frazonlini en Vicente Garcia Jimenez uit 2006. Leverbaar in twee maten de Big Bang en de Big Bang XL. Kleuren zijn wit of rood. Lichtbronnen Led of halogeen.

De Big Bang is een explosie van diagonale vormen die verschillenden lagen van licht en schaduw geven. Met indirect en directe reflecterend licht.
Onregelmatig en blijkbaar willekeurige kruispunten van ruimtelijke vlakken maken van een volume rond de lichtbron en het dynamische karakter van de uitbundige hanglamp uit een oerknal geproduceerd. Door het oproepen van de dynamiek van een explosie, lijken de methacryl vlakken – beschikbaar in de versies van wit of wit/rood – te ontsnappen van de centrale lichtgevende kern en te ontploffen in alle richtingen. Een kunststof lichtgevend lichaam, gekenmerkt door de intriges van licht en schaduw, van grote visuele impact en nog lucht, ideaal voor eentje personalisering interieurs van verschillende stijlen. Big bang geeft een intens, beslissende en direct licht. De bijzondere regeling van de oppervlakken garandeert maximale reflectie en tegelijkertijd vermijdt schitterende, terwijl het aanbieden van een verschillende lichteffect vanuit alle hoeken. Met de L en XL versies, is het sterke schilderachtige effect van deze lamp verder benadrukt, waardoor het ideaal is voor belangrijke locaties waarbij het charmante het lichtgevende platform maakt.
Enrico Frazonlin is op 1952 geboren in Udine. Hij studeerde in Florence en promoveerde in architectuur aan de Universiteit van Venetië. In 1972 werd hij uitgenodigd om de 36e Biënnale tentoonstelling van decoratieve Kunsten in Venetië, exposeren twee objecten geproduceerd door de Livio Seguso glas-manufactory in Murano. In 1978 markeerde zijn eerste persoonlijke tentoonstelling in Plurima Gallery in Udine het begin van zijn interesse in minimale architectuur. Tegelijkertijd echter raakte hij geïnteresseerd in architectuur en interieur en product design. Hij heeft gewerkt met enkele van de belangrijkste bedrijven van het meubilair zoals Accademia, Alias, Cappellini, Crassevig, Gervasoni, Knoll International, Montina, Moroso en Pallucco.
Vicente Garcia Jimenez werd in 1978 geboren in Valencia (Spanje). Afgestudeerd in industrieel ontwerp aan de faculteit van Castellon de la Plana, verhuisde hij naar Barcelona waar hij samenwerkte met Santa & Cole. Een grote behoefte aan de ontwikkeling van zijn formele en creatieve vaardigheden brengt hem in Milaan, vanwaar, na korte professionele ervaringen, verhuisde hij naar Udine. Hij richtte er zijn atelier, dat samenwerkt met een heleboel bedrijven, de ontwikkeling van verlichtingsproducten, meubilair en tentoonstellingen instellingen.

Big Bang L heeft een breedte van 96 centimeter en een hoogte van 66 centimeter.
De Big Bang XL heeft een breedte van 192 centimeter en een hoogte van 132 centimeter.

Big Bang leverbaar met Led lichtbron: 37,7W 3000K en Halogeen lichtbron: 160W R7s.

Big Bang XL leverbaar met Halogeen lichtbron: 160W R7s.

Big Bang.