Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Big Bang hanglamp

Foscarini Big Bang hanglamp

€1.425,00
De Big Bang van Foscarini staat voor chaos en geometrische vormen en is een model dat niet onopgemerkt zal blijven. Verkrijgbaar in 3 maten en meerdere uitvoeringen.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Big Bang hanglamp

De Big Bang van Foscarini staat voor chaos en geometrische vormen en is een model dat niet onopgemerkt zal blijven. Een explosie van kriskras vormen die een architectuur creëren van vlakken, licht en schaduwen, met een sterk architectonisch en landschappelijk effect. Deze hanglamp zal in elke ruimte de hoofdrol spelen. De L- en XL-variant (bijna 2 meter breed) van de Big Bang zijn ook zeer geschikt voor grote ruimtes.

De Big Bang is verkrijgbaar in verschillenden uitvoeringen:

  • Alledrie de maten zijn verkrijgbaar in wit en rood.
  • Alledrie de maten zijn verkrijgbaar in LED
  • De standaard maat is ook verkrijgbaar in LED dimbaar en R7s halogeen.

Specificaties:

  • Big Bang LED included 37W Mid power 3000 K 3260 lm CRI>90
  • Big Bang L LED Included 58W Mid power 3000 K 6084 lm CRI>90
  • Big Bang XL LED Included 87W Mid power 3000 K 9126 lm CRI>90

Afmetingen:

  • Big Bang 66 cm x 96 cm
  • Big Bang L 144 cm x 99 cm
  • Big Bang XL 192 cm x 132 cm

De Big Bang is een explosie van diagonale vormen die verschillenden lagen van licht en schaduw geven. Met indirect en direct reflecterend licht. Onregelmatige en schijnbaar willekeurige kruispunten van ruimtelijke vlakken maken het volume rond de lichtbron en het dynamische karakter van de uitbundige hanglamp. Door het oproepen van de dynamiek van een explosie, lijken de methacryl vlakken – beschikbaar in de versies van wit of wit/rood – te ontsnappen van de centrale lichtgevende kern en te ontploffen in alle richtingen. Een kunststof lichtgevend lichaam, gekenmerkt door de intriges van licht en schaduw, met grote visuele impact en toch luchtig. Ideaal voor een zeer persoonlijk interieur van verschillende stijlen. Big Bang geeft een intens en direct licht. Met de L en XL versies, is het sterke schilderachtige effect van deze lamp verder benadrukt, waardoor deze ideaal is voor belangrijke ruimtes waarbij het charmante het lichtgevende effect geeft.

Ontwerper Big Bang

De Big Bang is een revolutionair ontwerp van Enrico Frazonlini en Vicente Garcia Jimenez uit 2006. Enrico Frazonlin is op 1952 geboren in Udine. Hij studeerde in Florence en promoveerde in architectuur aan de Universiteit van Venetië. In 1972 werd hij uitgenodigd om de 36e Biënnale tentoonstelling van decoratieve Kunsten in Venetië, exposeren twee objecten geproduceerd door de Livio Seguso glas-manufactory in Murano. In 1978 markeerde zijn eerste persoonlijke tentoonstelling in Plurima Gallery in Udine het begin van zijn interesse in minimale architectuur. Tegelijkertijd echter raakte hij geïnteresseerd in architectuur en interieur en product design. Hij heeft gewerkt met enkele van de belangrijkste bedrijven van het meubilair zoals Accademia, Alias, Cappellini, Crassevig, Gervasoni, Knoll International, Montina, Moroso en Pallucco.

Vicente Garcia Jimenez werd in 1978 geboren in Valencia (Spanje). Afgestudeerd in industrieel ontwerp aan de faculteit van Castellon de la Plana, verhuisde hij naar Barcelona waar hij samenwerkte met Santa & Cole. Een grote behoefte aan de ontwikkeling van zijn formele en creatieve vaardigheden brengt hem in Milaan, vanwaar, na korte professionele ervaringen, verhuisde hij naar Udine. Hij richtte er zijn atelier, dat samenwerkt met een heleboel bedrijven, de ontwikkeling van verlichtingsproducten, meubilair en tentoonstellingen instellingen.

Foscarini Big Bang hanglamp