Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lightweight

Lightweight

€3.750,00 €3.559,00
Foscarini Lightweight hanglamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.
10 werkdagen
Beschrijving
Foscarini Lightweight hanglamp

De Lightweight is een klassieke hang/vide lamp met Murano ingeslepen armen die zonder enige versiering zichtbaar zijn. Alleen het kale frame blijft: een lichte geometrische frame dat herinnert aan de driedimensionaal-ontwikkeling van een kristal.
Handgemaakt door het aan elkaar lassen van honderden metalen wapening elementen, lichtgewicht fuseert het hedendaagse ontwerp van Tom Dixon met een semiartisanal productieproces, halverwege tussen innovatie en traditie. Acht kleine transparante en satijn afwerkte en geblazen glas diffusors rusten op elk van de armen. Waardoor een lichtgewicht en een intens licht in alle richtingen verspreid word. De sterke persoonlijkheid en afmetingen van de Lightweight verbeteren haar decoratieve effect en maakt haar ook geschikt ook grote ruimtes zoals vides of grote entrees.
De ontwerper Tom Dixon deze pittige, Londen-opgeleide ontwerper is manager, ambachtsman en uitvinder gerold in een. Hij is bekend voor zijn Trelly werk en plastic objecten maar heeft ook zijn sporen achtergelaten met enkele interessante stedelijke projecten. Hij is momenteel creatief directeur van een beroemde inrichting accessoires keten.
De Leightweight heeft een doorsnede van 116 centimeter en heeft een hoogte van 73 centimeter.

Lichtbronnen 8 stuks 20W G4 12V.

Het ontwerp is van Tom Dixon uit 1995, Lightweight