Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Allegretto hanglamp

Foscarini Allegretto hanglamp

€1.919,00
De Allegretto lampen zijn het resultaat van harmonieuze, slanke silhouetten, die driedimensionale vormen en spel van licht en schaduw vormen.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Foscarini Allegretto hanglamp

De Allegretto lampen zijn het resultaat van harmonieuze, slanke silhouetten, die driedimensionale vormen en spel van licht en schaduw vormen, in drie variaties op het hoofdthema:

  • Ritmico hoogte 58 centimeter en doorsnede 51 centimeter. Hightech en levendig, de Allegretto Ritmico hanglamp heeft een grafiettint die het eigentijdse ontwerp benadrukt
  • Vivace hoogte 70 centimeter en doorsnede 50 centimeter. De verkoperde afwerking van Allegretto Vivace geeft deze hanglamp warme reflecties en een charmante persoonlijkheid.
  • Assai hoogte 87 centimeter en doorsnede 76 centimeter.Een kostbare gouden gloed kenmerkt de Allegretto Assai hanglamp: een hedendaags designpareltje.

Standaard is de hangkabel  340cm, maar met een langere levertijd ook verkrijgbaar in 10meter.

 

Een zeer bijzonder hanglamp serie Allegretto die zowel in een vide of boven een grote tafel een zeer mooi decoratief element toevoegt. De constructie van de stangen een heel spannend lichteffect geeft. Het ontwerp is van Atelier Oi uit 2007. De Allegretto is in drie verschillende vormen leverbaar nl.: ritimico, vivace en assai. Ieder model heeft zijn eigen kleur: assai-goud, vivace-buin en ritmico-zwart.

Allegretto brengt alle prachtige theatraliteit en magische harmonie van het Allegro-project naar uw woning en projectruimten, met de verhoudingen en volumes ontworpen op een kleinere ruimte. Een hele familie van hanglampen die hun vorm aannemen dankzij de kracht van de zwaartekracht, gemaakt met metalen lijnen die het licht creëren en geluiden uitstoten wanneer ze aangeraakt worden. De naam van de collectie Ritmico, Vivace en Assai is geïnspireerd precies op deze "muzikaliteit". Er zijn drie versies, volgens de finish van de metalen elementen, te spreken van drie verschillende stijlen: Allegretto Ritmico in zwart, Allegretto Vivace in bruin en Allegretto Assai in goud. Allegretto lampen kunnen worden gebruikt als grote lamp in een vide in plaats van een traditionele plafondlamp of als aanvulling op de grotere modellen van de Allegro in een project.

Atelier Oï de tr(oi)ka is opgericht door Aurel Aebi, Armand Louis en Patrick Reymond in La Neuveville, Zwitserland, in 1991 onder het label Atelier Oï. De belangrijkste elementen die kenmerkend zijn voor het atelier van filosofie en werk bestaat uit de multidisciplinaire aard ervan. Bestellingen komen uit het gebied van architectuur, design en scenografie en vaakst, tussen deze verschillende disciplines. Uitgenodigd voor diverse design scholen in Zwitserland en in het buitenland, bezitten ze een onderwijs in de ontwerpafdeling van Ecal (Universiteit van kunst en Design Lausanne, Zwitserland).

Foscarini Allegretto hanglamp