Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Nur Mini plafondlamp

Artemide Nur Mini plafondlamp

€409,00
Artemide Nur Mini plafondlamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Nur Mini plafondlamp.

Zeer decoratieve plafondlamp. Nur Mini plafondlamp maakt deel uit van een familie van Nur lampen. Nur mini plafondlamp is leverbaar in twee kleuren: zacht aluminium en antraciet grijs.
Er is keuzen uit twee lichtbronnen halogeen of led. De Nur heeft een doorsnede van 36cm en hoogte van 28m.

Artemide Nur plafondlamp

De plafondlamp Artemide Nur maakt deel uit van een familie van Nur lampen. De hoogte van plafondlamp is 28,4cm, de doorsnede aan de bovenkant is 11,1cm en de onderkant 36,6cm.

De Nur is verkrijgbaar in 2 kleuren:

  • Antraciet grijs
  • Aluminium grijs

De Nur is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen:

  • Exclusief lichtbron: Dimbaar, 1x21W of Halo 1x150W (E27)
  • Inclusief LED lichtbron: Dimbaar 2700K, 30W, 1287lm. 

Ontwerper Nur plafondlamp

De ontwerper van de Nur is Ernesto Gismondi (1931 - 2021) een van de oprichters van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan. In 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtingsapparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was. Dit deed hij samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd om als ontwerper deel te nemen in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie bracht in de ontwerp-sector. 

Door de jaren heen, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd. Hij ontving diverse prijzen zoals de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997). In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

Artemide Nur mini plafondlamp