Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Nur 1618 hanglamp

Artemide Nur 1618 hanglamp

€1.469,00
De hanglamp Artemide Nur 1618 is een zeer grote hanglamp geschikt voor grote tafels of hoge entree's. De hanglamp is gemaakt van aluminium.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Nur 1618 hanglamp

De hanglamp Artemide Nur 1618 is een zeer grote hanglamp geschikt voor grote tafels of hoge entree's. De hanglamp is gemaakt van aluminium. De lamp oogt strak, maar taoch klassiek. Hierdoor past de Artemide Nur 1618 zowel in een strak als in een wat klassieker interieur.

De Nur hangt aan drie stalen kabels. De maximale hoogte incl kap is 60 centimeter en kunt u bovenaan bij het plafondplaatje langer of korter maken. In het midden van de draden hangt het stroomdraad. Deze kronkelt als het ware naar de lamp toe. De hanglamp Artemide Nur 1618 heeft een doorsnede van 90 centimeter en een hoogte van 70 centimeter, het plafondplaatje heeft een doorsnede van 18 centimeter.

De Nur is verkrijgbaar in 2 kleuren:

  • Antraciet
  • Aluminium

De Nur is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen:

  • Exclusief lichtbron: Dimbaar, 2x11W led (R7s)
  • Inclusief LED lichtbron: Dimbaar 3000K, 80W, 4308lm. 

Ontwerper Nur 1618 hanglamp

De ontwerper van de Nur is Ernesto Gismondi (1931 - 2021) een van de oprichters van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan. In 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtingsapparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was. Dit deed hij samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd om als ontwerper deel te nemen in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie bracht in de ontwerp-sector. 

Door de jaren heen, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd. Hij ontving diverse prijzen zoals de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997). In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

Artemide Nur 1618 hanglamp