Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Nur Gloss Mini hanglamp

Artemide Nur Gloss Mini hanglamp

€485,00
De hanglamp is gemaakt van aluminium met een hoogglans lakkleur in wit of zwart. De lamp oogt strak, maar toch klassiek.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Nur Mini Gloss hanglamp

De hanglamp Artemide Nur mini Gloss geeft uw huis een rustige en sfeervolle uitstraling. De hanglamp is gemaakt van aluminium met een hoogglans lakkleur in wit of zwart. De lamp oogt strak, maar toch klassiek. Hierdoor past de Artemide Nur Mini Gloss zowel in een strak als in een wat klassieker interieur.

De Nur mini Gloss hangt aan drie stalen kabels. De maximale hoogte van de lamp (incl kap) is 200cm en voor de Led versie 220cm. Bij de plafondplaat kunt u de lamp korter maken. In het midden van de draden hangt het stroomdraad. Deze kronkelt als het ware naar de lamp toe. De hanglamp Artemide Nur heeft een doorsnede van 36,6 centimeter en een hoogte van 28,5 centimeter, het plafondplaatje heeft een doorsnede van 18 centimeter.

De Nur mini is verkrijgbaar in 2 kleuren:

  • Glanzend wit
  • Glanzend zwart

De Nur is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen:

  • Exclusief lichtbron: Dimbaar, 1x21W of Halo 1x150W (E27)
  • Inclusief LED lichtbron: Dimbaar 2700K, 30W, 1287lm. 

App compatible betekent dat je deze lamp met de Artemide app kan besturen. Zie apps:

Google Playstore

Apple store

Ontwerper Nur mini Gloss hanglamp

De ontwerper van de Nur is Ernesto Gismondi (1931 - 2021) een van de oprichters van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan. In 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtingsapparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was. Dit deed hij samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd om als ontwerper deel te nemen in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie bracht in de ontwerp-sector. 

Door de jaren heen, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd. Hij ontving diverse prijzen zoals de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997). In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

Artemide Nur Mini Gloss hanglamp