Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Megaron LED uplighter

Artemide Megaron LED uplighter

€1.099,00
Dit was een van de eerste uplighters met gigantisch veel licht. Het ontwerp is uit 1979 en is tijdloos. De ontwerper is Gianfranco Frattini.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Megaron led uplighter 

Dit was een van de eerste uplighters met gigantisch veel licht. Het ontwerp is uit 1979 en is tijdloos. De ontwerper is Gianfranco Frattini. De vloerlamp is aangepast aan de huidige leeftijd en is nu naast de halogeen uitvoering oom met led leverbaar. De hoogte van de vloerlamp is 182 centimeter en de voet heeft een doorsnede van 35 centimeter. Lichtbron 45W is leverbaar in de lichtkleur 2700K(3480Lm) en 3000K (3697Lm). De ledlichtbron is dimbaar met touchdimmer op de vloerlamp.

De vloerlamp kan geleverd worden in de kleur gepolijst aluminium of zwart. Inclusief lichtbron en touchdimmer aan de zuil. De toucdimmer bevind zich op handhoogte.

Ontwerper Megaron

Gianfranco Frattini was op 15 mei 1926 geboren in Padua, Italië. Hij afstudeerde met een graad in de architectuur van de Politecnico di Milano in 1953. Frattini won vele professionele prijzen en onderscheidingen, waaronder de prestigieuze Compasso d'Oro. Gianfranco Frattini stierf in Milaan op 6 April 2004.

Frattini opende zijn eigen beroepspraktijk in Milaan, na gewerkt te hebben in het kantoor van zijn leraar en mentor Giò Ponti. Frattini werd een industrieel ontwerper standaard toen hij passende verlichting en meubilair voor zijn interieurs miste. Zijn samenwerking met Cesare Cassina voor zijn naamgenoot bedrijf begon in 1954, gevolgd door samenwerkingen met vele andere fabrikanten, zoals Bernini, Acerbis, Fantoni, Artemide (voor wie o.a. stukken met Livio Castiglioni ontwierp hij de historische Boalum lamp), Luci, Knoll, Lema en vele anderen. In 1956 hij mede-oprichter van Associazione per il Disegno Industriale en gedurende zijn carrière hij oefende zowel industrieel design en architectuur, focus meestal op interieurs. Hij was bestuurslid van de Triennale. Grote kenner van hout vakmanschap, gesmeed hij een lange en vruchtbare professionele partnerschap met de meester ambachtsman van Bovisio Masciago (Milaan), Pierluigi Ghianda.

Artemide Megaron led uplighter