Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide mini Ilio App uplighter

Artemide mini Ilio App uplighter

€619,00
De Ilio mini vloerlamp van Artemide is een Uplighter en verkrijgbaar in zwart en wit en in 2 verschillende lichtkleuren 2700K en 3000K.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Ilio mini app uplighter

De Ilio vloerlamp van Artemide is een Uplighter met een hoogte van 175cm en verkrijgbaar in mat zwart en mat wit en in 2 verschillende lichtkleuren 2700K en 3000K. Meer informatie over lichtkleuren vind je in onze blog over lichtkleuren. De mini wordt gekenmerkt door zijn slanke postuur met een doorsnede van maar 40mm.

  • Inclusief LED 2700K, 45W, 3332lm en met dimmer
  • Inclusief LED 3000K, 45W, 3564lm en met dimmer

Met een eenvoudige geometrie, ontdaan van alle formele uitweidingen en teruggebracht tot de basis, trekt Ilio de aandacht door middel van verzadigde kleuren. Een aluminium cilinder uit één materiaal ondersteunt een optische LED-engine aan de bovenkant, die zeer efficiënte diffuse indirecte lichtemissies produceert. Met een stroom van 2500 lumen zorgt hij voor de algemene verlichting van een ruimte. Met lichtregelaar geconfigureerd naar gecontroleerd stopcontact, dimmer microschakelaar.

App compatible betekent dat je deze lamp met de Artemide app kan besturen.

Ontwerper Ilio

Het ontwerp is van Ernesto Gismondi is de oprichter van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan en in 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtingsapparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was, samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd als een internationale ontwerper, deel te nemen, als een van de uitvinders, in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie in de ontwerp-sector, zowel in Italië als wereldwijd bracht, en het ontwerpen van verschillende succesvolle apparaten voor de groep. Door de jaren heen, onder zijn leiding, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd, een rol die hem belangrijk bevestigingen geeft, met inbegrip van de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997).

In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

Artemide Ilio mini app uplighter