Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Edge 21 Wall/Ceiling

Artemide Edge 21 Wall/Ceiling

€179,00
Artemide Edge 21 wandlamp/plafondlamp is een vierkante kubus van kunststof waar een hoek afgezaagd is
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Edge 21 wall/ceiling

Edge 21 is een vierkante kubus van kunststof waar een hoek afgezaagd is. Deze armatuur is geschikt voor alle ruimtes zoals: gang, badkamer, hal of buiten aan de wand of onder dakoverstek. De wandlamp wordt geleverd exclusief lichtbron: LED DIM 1x8W of Fluo 1x20W (E27) dimbaar

Ontwerper Edge

Alessandro Mendini werd geboren in Milaan. Als kind woonde hij in een huis ontworpen door Piero Portaluppi, hing vol met boeiende schilderijen door Savinio, Severini, Campigli, Morandi en vele andere kunstenaars die deel van zijn verwanten moderne kunst collectie uitmaakten. Deze visuele omgeving waren van fundamenteel belang te zijn vorming. Opgeleid als architect, waren zijn directe invloeden Rogers, Nizzoli en Gio Ponti. Zijn interesse in theoretiseren en schrijven, daarnaast aan tekening, bracht hem tot de hoofdredacteur van een opeenvolging van tijdschriften: Casabella (1970-1976), Modo (1977-1981) en Domus (1980-1985; 2010-2011).

Deze werkzaamheden, parallel aan zijn betrokkenheid in de studio Alchimia, waar hij deel van het gehele ontwerp-avontuur uitmaakte, bracht hem naar radicale design en neo-moderne architectuur, en naar een kalligrafisch, coloristische, symbolische en kritische benadering. Sindsdien heeft hij een sprookjesachtige wereld van objecten, meubilair, prototypes, industriële producten, schilderijen, geschriften, interieurs, installaties en situaties die vaak worden gekenmerkt door interdisciplinariteit, complexiteit, controverse, paradox, ironie en literatuur gemaakt. Hij ontwerpt voor verschillende bedrijven en is een afbeelding en design consultant voor verschillende fabrikanten, inclusief de in het Verre Oosten. Hij is erelid van het Bezalel Academy of Arts and Design in Jeruzalem; een ontvanger van de Compasso d'Oro voor design in 1979 en 1981; een Chevalier des Arts et des Lettres in Frankrijk; de houder van een eretitel van de Chevalier des Arts et des Lettres in Frankrijk; de houder van een eretitel van de architecturale League in New York; de ontvanger van een eredoctoraat van de Polytechnische school van Milaan, en ook van de École Normale Supérieure de Cachan in Frankrijk; een ereprofessor van de academische Raad aan de Guangzhou Academie van schone kunsten in China; en ereburger van de stad van Gwangju in Korea. Zijn werk is te vinden in een aantal musea en privé collecties over de hele wereld. In 1989 openden hij en zijn broer Francesco Mendini het Atelier Mendini in Milaan.

PDF Edge 21