Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Choose Mega Floor

Artemide Choose Mega Floor

€859,00
Zeer grote vloerlamp met kap van Artemide van de ontwerper Matteo Thun. De vloerlamp geeft basislicht maar ook indirecte verlichting.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Artemide Choose Mega vloerlamp

Zeer grote vloerlamp met kap van Artemide van de ontwerper Matteo Thun. De vloerlamp geeft basislicht maar ook indirecte verlichting. De vloerlamp heeft hiervoor meerdere lichtbronnen. Hoogte van de vloerlamp is 178cm en de kap heeft een doorsnede van 55cm. De vloerlamp is van de volgende materialen gemaakt: Voet is gemaakt van zamac, en geschilderd in donker grijze structuur kleur, kap is kantelbaar 45graden.

De Choose Mega Floor is leverbaar in drie kleuren:

  • Witte kap met antraciet grijze poot.
  • Witte kap met chromen poot.
  • Perkamenten kap met chromen poot.

Matteo Thun

Matteo Thun werd geboren in Bolzano, Italië, in 1952, studeerde aan de Academie van Salzburg onder Oskar Kokoschka, promoveerde in architectuur in Florence in 1975 met Adolfo Natalini en verhuisde naar Milaan in 1978, waar hij Ettore Sottsass ontmoette en begon met hem samen te werken. In 1981 was hij mede-oprichter van de Memphis groep, de design-beweging die de gebeurtenissen in de jaren tachtig gevormd heeft. Het volgende jaar, benoemde hem een stoel bij de Wenen Academie voor toegepaste kunsten in productdesign en keramiek. Daarna vertrekt hij van Memphis, en richt hij de Studio Matteo Thun in Milaan in 1984 op en dient als Creative Director bij Swatch in de periode 1990-93. Matteo Thun staat voor duurzame oplossingen met holistische aanpak. Het platform betekent ontwerpen van de ziel van de plaats. Dit impliceert een esthetische, economische en technologische duurzaamheid. Het betekent om een synthese van de bestaande, het doel en het gebied te creëren. De oplossing is anders, elke keer. Ontwerp van een product moet de ziel van het merk weerspiegelen. Het is de architectuur van eenvoudige, pure en mooie gebaren om te dienen een dagelijkse leven dat veel verder dan onze huidige leven gaat.

Voor de architectuur en interieur werd het Side Hotel in Hamburg werd gekozen tot Hotel van het jaar 2001, de Vigilius mountain resort won de Wallpaper Design Award in 2004 en het Radisson SAS Frankfurt werd gekozen als het beste hotel geopend in het jaar in de wereldwijde Hospitality Awards in 2005. De Prix Acier bouw werd gegeven aan hem voor de Hugo Boss strategische Business Unit in Zwitserland in 2007. Matteo Thun was opgenomen in het interieur Hall of Fame in New York in December 2004 en is een lid van de RIBA, de Royal Association of British Architects.

Lichtbron: direct light: max 3x77W halogeen (E27) of 3X15W LED (E27) + indirect light: max 1x100W PAR (E27) of 1X8W (E27).

Choose Mega.