Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Miconos Hanglamp

Artemide Miconos Hanglamp

€470,00
Artemide Miconos Hanglamp, Gratis thuisbezorgd.Lucente is al meer dan 15 jaar officieel Artemide dealer. 100% garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Miconos hanglamp

Miconos hanglamp klassiek ontwerp uit 1999. Een grote plafond plaat met een staalkabel waaraan een heldere glazenbol van 30 centimeter doorsnede aan hangt. De stroom wordt gevoed door een transparante kabel. De pendellengte is minimaal 100cm en maximaal 150 cenitemeter. De Miconos is in twee kleuren leverbaar: glanzend chroom en glanzend goud.

Toe te passen lichtbronnen: 1X23 Fluo of 1X15W LED DIM globe maximaal 9 centimeter (E27).

Ontwerp van de Miconos is van Ernesto Gismondi.

Ernesto Gismondi is de oprichter van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan en in 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtingsapparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was, samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd als een internationale ontwerper, deel te nemen, als een van de uitvinders, in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie in de ontwerp-sector, zowel in Italië als wereldwijd bracht, en het ontwerpen van verschillende succesvolle apparaten voor de groep. Door de jaren heen, onder zijn leiding, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd, een rol die hem belangrijk bevestigingen geeft, met inbegrip van de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997).

In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

Artemide Miconos hanglamp