Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tress wall

Tress wall

€470,00 €445,00
Foscarini Tress Wandlamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer. Lichtadvies en Lichtplan.
10 werkdagen
Beschrijving
Foscarini Tress wandlamp.
Super decoratieve sfeerlamp naar ontwerp van Marc Sandler uit 2008. Tress is gemaakt van fibre glas in verschillende patronen. In de voet van de Tress zit een lichtbron en in de top van de Tress zit een lichtbron. Door de lichtbron vanuit de voet word de vormgeving in de Tress aangelicht waardoor de vormgeving nog mooier geaccentueerd word. De lichtbron in de top fungeert als uplighter waarmee een ruimte heel mooi met indirect verlicht kan worden. De tress heeft een dubbelen functie en de beide lichtbronnen kunnen onafhankelijk geschakeld worden. Met ingang van 2016 zijn twee nieuwe kleuren toegevoegd waaronder grijs en lichtblauw.
De verleiding van een vrouwelijke vlecht is de inspiratie van de familie van Tress lampen van Foscarini. Een design idee omgezet in werkelijkheid door de Foscarini, door de ontwikkeling van een volledig nieuw technisch procedé, waarbij een tape van glasvezel en hars geweven met nette willekeur structuur de vorm van een lamp wordt. Veranderingen van de persoonlijkheid van de Tress is afhankelijk van de kleur: witte versie lichtgewicht en discreet, sterk en vastbesloten de zwarte versie, vulkanische en Crimson-versie, die het totemachtige contrast tussen binnen en buiten is er nog meer duidelijk. Een waardevolle effect van licht en schaduw.
De hoogte van de Grande wandlamp is 59 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 25 centimeter. De Piccola wandlamp is 40 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 25 centimeter.
De Tress wandlamp is leverbaar in de kleur zwart of wit.
De Tress serie is een ontwerp van Marc Sadler Franse, Italiaanse door goedkeuring, heeft een lange geschiedenis als industrieel ontwerper in atletische versnelling waar hij experimenteerde met nieuwe materialen en innovatieve productiemethoden. Hij ontwierp ook toestellen, consumentenproducten en meubilair. In 2001 won hij de Compasso D'Oro met de vloerlamp model Tite van Foscarini.


Datablad Tress Wandlamp

Ontwerper Marc Sadler verteld over de Tress