Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Focsarini Tress Media

Focsarini Tress Media

€890,95
Super decoratieve sfeerlamp naar ontwerp van Marc Sandler uit 2008. Tress is gemaakt van fibre glas in verschillende patronen.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Tress Media vloerlamp

De Tress van Foscarini is gemaakt van fibre glas in verschillende patronen. Door de lichtbron vanuit de voet word de vormgeving in de Tress aangelicht waardoor de vormgeving nog mooier geaccentueerd word. De lichtbron in de top fungeert als uplighter waarmee een ruimte heel mooi met indirect verlicht kan worden. De Tress heeft een dubbele functie en de beide lichtbronnen kunnen onafhankelijk geschakeld worden. Kleuren Tress Media: wit, zwart en grijs.

De Tress kan met halogeen of met led lichtbronnen geleverd worden.

De Tress Media kan met halogeen 1X100W E27 par30 geleverd worden.

De verleiding van een vrouwelijke vlecht is de inspiratie van de familie van Tress lampen van Foscarini. Een design idee omgezet in werkelijkheid door de Foscarini, door de ontwikkeling van een volledig nieuw technisch procedé, waarbij een tape van glasvezel en hars geweven met nette willekeur structuur de vorm van een lamp wordt. 

De hoogte van de Tress Media vloerlamp is 110 centimeter en de doorsnede van de voet is 20 centimeter. De Tress Media wordt aan de bovenkant breder maximaal 24 centimeter. Standaard uitgevoerd met vloerdimmer. Naast Tress Media is er ook een Tress Grande.

Marc Sadler

De ontwerper van de Tress is Marc Sadler. Zijn onderzoek op het gebied van materialen en technologieën wordt gecombineerd met zijn intellectuele nieuwsgierigheid en passie voor schilderen en tekenen.

Marc Sadler heeft jarenlange ervaring als industrieel ontwerper op het gebied van sport, waardoor hij vaak experimenteert met nieuwe materialen en innovatieve productieprocessen. Deze innovatieve en experimentele benadering is zijn modus operandi geworden, zelfs wanneer hij ontwerpt voor sectoren die traditioneel meer gericht zijn op de stylingcomponent. Hij heeft vier Compassi d'Oro ADI gewonnen, waaronder die voor Mite en Tite in 2001, voor projecten die echte iconen zijn geworden in de Foscarini-collectie, samen met Kite, Twiggy, Tress en Jamaica, elk gekenmerkt door technologische en stylinginnovatie.

Foscarini Tress Media vloerlamp