Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artimide Discovery vloerlamp

Artimide Discovery vloerlamp

€1.745,00
Met de Artemide Discovery Floor wordt het licht tot het essentiële gebracht. Verkrijgbaar met wit licht of gekleurd licht.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Discovery vloerlamp

Met de Artemide Discovery Floor wordt het licht tot het essentiële gebracht. De technologische innovatie die is toegepast op het lichtgevende oppervlak dat wordt omsloten door een zwart frame, wordt het enige element dat deze vloerlamp vormt. De afmetingen zijn opnieuw geproportioneerd ten opzichte van de hangende versies, zodat deze perfect in elke omgeving past door eenvoudig in een schuine positie vrij tegen de muren te leunen.

Discovery Floor TW

 • IP20
 • LED 2700/6500K regelbaar van warm naar koellicht
 • 55W
 • 2400lm/2527lm
 • CRI=90
 • Dimmer
 • Technopolymer, aluminium

Discovery Floor RGBW

 • IP20
 • LED
 • 55W
 • RGB 498lm alle kleuren te mengen met rood, groen, Blauw en wit
 • White 1000lm
 • CRI=90
 • Dimmer
 • Technopolymer, aluminium

Een familie van nieuwe armaturen van Artemide op basis van een minimale geometrie: het project richt zich op technologie en de kwaliteit van het licht op een reflecterend oppervlak. De Discovery armaturen zijn een ongekende ontwikkeling van een bekende optische beginsel, verkregen door middel van de diepe technologische kennis van Artemide over der werking van licht, die wordt geleid door de interactie op het doel en een focus op het rendement en scherpzinnig kwaliteiten. Een ultra-licht afgeronde aluminium ring dient als houder voor een LED-strip die het licht schijnt in het ronde PMMA oppervlak, gemaakt voor de Discovery. Het is een onopvallende element dat volkomen afwezig is en pas opvalt wanneer deze ingeschakeld wordt, dankzij het licht in het centrale reflecterende oppervlak. Het is bijna magisch, de binnenkant geeft vol licht, duidelijk afwezigheid verandert in een perfecte verspreidend lichtdoorlatende oppervlak. Directe en indirecte verlichting produceert een ambitieuzere en uniforme licht en zorgt voor een perfecte visueel comfort.

Ontwerper van de Discovery

Ernesto Gismondi is de oprichter van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan en in 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtingsapparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was, samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd als een internationale ontwerper, deel te nemen, als een van de uitvinders, in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie in de ontwerp-sector, zowel in Italië als wereldwijd bracht, en het ontwerpen van verschillende succesvolle apparaten voor de groep. Door de jaren heen, onder zijn leiding, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd, een rol die hem belangrijk bevestigingen geeft, met inbegrip van de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997).

In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

artemide Discovery vloerlamp