Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artimide discovery hanglamp

Artimide discovery hanglamp

€1.290,00
Het volume van deze hanglamp wordt pas waargenomen wanneer het is ingeschakeld, dankzij het licht dat het centrale stralingsoppervlak omlijnt. Scroll naar beneden voor de 3D foto.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Discovery hanglamp 

Het volume van deze hanglamp wordt pas waargenomen wanneer het is ingeschakeld, dankzij het licht dat het centrale stralingsoppervlak omlijnt. Het resultaat is een uniform licht, ideaal voor werkomgevingen. De grote opto-elektronische vaardigheden van het bedrijf, gecombineerd met een grondige ontwerpcultuur en technologische knowhow, resulteren in een perfect universele en verrassende oplossing, die innovatie vertaalt in emotionele perceptie. Een ultra-licht afgeronde ring dient als houder voor een LED-strip die het licht schijnt in het ronde PMMA oppervlak, gemaakt voor de Discovery. Het is bijna magisch, de binnenkant vol licht, duidelijk afwezigheid verandert in een perfecte verspreidend lichtdoorlatende oppervlak. Directe en indirecte verlichting produceert een ambitieuzere en uniforme licht en zorgt voor een perfecte visueel comfort.

De doorsnede van de Discovery is 70 centimeter en de schijf hangt aan drie kabels met een minimale lengte van 50cm en een maximale lengte van 165 centimeter. De lichtkleur van de Led is 3000K in 40W(2857Lm).

Verkrijgbaar in 3 kleuren: aluminium, zwart en brons.

Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: Push of Push & App

Push is dimbaar met een pulsdrukker in de wand. Push & App betekent dat je deze lamp met de Artemide app kan besturen.

 

Ontwerper Discovery suspension

Ernesto Gismondi is de oprichter van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan en in 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtingsapparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was, samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd als een internationale ontwerper, deel te nemen, als een van de uitvinders, in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie in de ontwerp-sector, zowel in Italië als wereldwijd bracht, en het ontwerpen van verschillende succesvolle apparaten voor de groep. Door de jaren heen, onder zijn leiding, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd, een rol die hem belangrijk bevestigingen geeft, met inbegrip van de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997).
In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

Artemide Discovery hanglamp