Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Montjuic uplighter

Artemide Montjuic uplighter

€2.129,00
Artemide Montjuic vloerlamp. Artemide voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide.Gratis thuisbezorgd.100% garantie Artemide.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Montjuic uplighter

De grote vloerlamp van Artemide heeft een zwart gespoten design poot en een witte opaal glazen kap. De vloerlamp heeft een hoogte van 190cm en is 45cm diep. De voet heeft een diepte van 51cm. Grote Uplighter meer zeer veel licht. Hiermee kun je simpel een woonkamer in het licht zetten.

Lichtbron max. 1X400W (R7s) of 1X11W LED DIM (R7s).  Kleur zwart. Inclusief dimmer en af fabriek lichtbron.

Ontwerper Montjuic vloerlamp

De ontwerper van de Montjuïc vloerlamp is Santiago Calatrava. Calatrava werd geboren in Benimàmet, een oude gemeente nu geïntegreerd als een stedelijke deel van Valencia, Spanje, waar hij zijn diploma undergraduate het platform aan de Polytechnische Universiteit van Valencia [1] uitgeoefend samen met een Postuniversitaire cursus in stedenbouw. Tijdens zijn schooldays, ondernam hij ook onafhankelijke projecten met een groep medestudenten, waardoor twee boeken over de volkstaal architectuur van Valencia en Ibiza volgende afstuderen in 1975, schreef hij zich in de Zwitserse Federal Institute of Technology in Zürich (Zwitserland), voor afgestudeerde werk in burgerlijke bouwkunde. In 1981, begon na het voltooien van zijn proefschrift, "Op de Foldability van ruimte Frames", hij zijn praktijk architectuur en engineering.

Santiago Calatrava Valls (Valencia, 28 juli 1951) is een Spaanse architect, beeldhouwer en structurele ingenieur wiens belangrijkste kantoor bevindt zich in Zürich, Zwitserland. Nu geclassificeerd onder de elite ontwerpers van de wereld, heeft hij kantoren in Zürich, Parijs, Valencia, en New York City. Calatrava's carrière was grotendeels gewijd aan bruggen en treinstations, met ontwerpen die de status van civieltechnische projecten verhoogd naar nieuwe hoogten. Zijn telecommunicatietoren in Barcelona, Spanje (1991) in het hart van de site van de Olympische Winterspelen van 1992, alsmede de Allen Lambert Galleria in Toronto, Canada (1992), waren belangrijke werken en keerpunten in zijn carrière, wat leidt tot een breed scala van commissies. Het Quadracci paviljoen (2001) van het Milwaukee Art Museum was zijn eerste gebouw in de Verenigde Staten. Calatrava's indienststelling hoogbouw ontwerp begon met een innovatieve 54-verhaal-hoge draaien toren genaamd Turning Torso (2005), gevestigd in Malmö, Zweden.

Calatrava ontwierp een futurisitc treinstation, de vervoershub van het World Trade Center, op het herbouwd World Trade Center in New York City. Calatrava's stijl heeft al aangekondigd als het overbruggen van de kloof tussen structurele engineering en architectuur. In de projecten zet hij een traditie voort van Spaanse modernistische engineering die opgenomen van Félix Candela, Antonio Gaudí en Rafael Guastavino. Niettemin, zijn stijl is ook zeer persoonlijk, en vloeit voort uit tal van studies van het menselijk lichaam en de natuur.

Op 10 December 2011 werd hij lid van de Pauselijke Raad voor cultuur voor een hernieuwbare termijn van vijf jaar benoemd door paus Benedictus XVI. Calatrava is ook een productieve beeldhouwer en schilder, beweert dat de praktijk van het platform alle kunsten in één combineert.

Artemide Montjuic uplighter