Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Artemide Laguna Table

Artemide Laguna Table

€249,00
Artemide Laguna tafellamp. Lichtadvies en lichtplan met Artemide verlichting. Officieel dealer van Artemide. Gratis thuisbezorgd. 5 jaar Artemide garantie.
3 werkdagen
Beschrijving
Artemide Laguna Table tafellamp

De Laguna serie bestaat uit drie modellen die varieren in maat. Ontwerp is van Matteo Thun. De voet van de lamp is donkerbruin en de opalen glazen bol is er in de volgende diameters:
Laguna 16 = 16cm
Laguna 26 = 26cm
Laguna 37 = 37cm

De Laguna serie is uitvoerd met E14 en E27 lamphouder. Hierin passen diverse verschillende Led retro fit ledlichtbronnen
Laguna 16 (E14) 1X8W
Laguna 26 (E27) 1X20W
Laguna 37 (E27) 1X20W
De versie 26 en 37 zijn uitgevoerd met microswitch dimmer op de voet.
Aan de Laguna serie is een nieuwe metaal kleur toegevoegd. De voet is nu leverbaar in mat goud en mat brons.
Matteo Thun werd geboren in Bolzano, Italië, in 1952, studeerde aan de Academie van Salzburg onder Oskar Kokoschka, promoveerde in architectuur in Florence in 1975 met Adolfo Natalini en verhuisde naar Milaan in 1978, waar hij Ettore Sottsass ontmoette en begon met hem samen te werken. In 1981 was hij mede-oprichter van de Memphis groep, de design-beweging die de gebeurtenissen in de jaren tachtig gevormd heeft. Het volgende jaar, benoemde hem een stoel bij de Wenen Academie voor toegepaste kunsten in productdesign en keramiek. Daarna vertrekt hij van Memphis, en richt hij de Studio Matteo Thun in Milaan in 1984 op en dient als Creative Director bij Swatch in de periode 1990-93. Matteo Thun staat voor duurzame oplossingen met holistische aanpak. Het platform betekent ontwerpen van de ziel van de plaats. Dit impliceert een esthetische, economische en technologische duurzaamheid. Het betekent om een synthese van de bestaande, het doel en het gebied te creëren. De oplossing is anders, elke keer. Ontwerp van een product moet de ziel van het merk weerspiegelen. Het is de architectuur van eenvoudige, pure en mooie gebaren om te dienen een dagelijkse leven dat veel verder dan onze huidige leven gaat.
Voor de architectuur en interieur werd het Side Hotel in Hamburg werd gekozen tot Hotel van het jaar 2001, de Vigilius mountain resort won de Wallpaper Design Award in 2004 en het Radisson SAS Frankfurt werd gekozen als het beste hotel geopend in het jaar in de wereldwijde Hospitality Awards in 2005. De Prix Acier bouw werd gegeven aan hem voor de Hugo Boss strategische Business Unit in Zwitserland in 2007. Matteo Thun was opgenomen in het interieur Hall of Fame in New York in December 2004 en is een lid van de RIBA, de Royal Association of British Architects.

Laguna