Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Laguna Tafellamp

Artemide Laguna Tafellamp

€298,00
Artemide Laguna tafellamp. Lichtadvies en lichtplan met Artemide verlichting. Officieel dealer van Artemide. Gratis thuisbezorgd. 5 jaar Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Laguna Table - tafellamp

Deze glazen bol tafellamp is verkrijgbaar in drie maten en 2 kleuren.

De Laguna serie bestaat uit drie modellen die variëren in maat:

  • Laguna 16 = 16cm
  • Laguna 26 = 26cm
  • Laguna 37 = 37cm

En er is keus uit 2 kleuren:

  • Brons
  • Goud

Materialen: lamphuis in geëxtrudeerd aluminium; diffusor in geblazen glas. Specificatie: het melkwitte, geblazen glas met kristaltinten produceert een zacht spotlicht op het tafelblad of de muur, plus een hoogwaardig licht naar de omgeving.

De Laguna serie is uitvoerd met E14 en E27 lamphouder. Hierin passen diverse verschillende Led retro fit ledlichtbronnen:
Laguna 16 (E14) 1X6W
Laguna 26 (E27) 1X18W
Laguna 37 (E27) 1X18W
De versie 26 en 37 zijn uitgevoerd met microswitch dimmer op de voet.

Productspecificatie Laguna Tafellamp

Laguna 16 Table Brons
Laguna 16 Table Goud
Laguna 26 Table Brons
Laguna 26 Table Goud
Laguna 37 Table Brons
Laguna 37 Table goud

Matteo Thun

De ontwerper van de Laguna Table Tafellamp is Matteo Thun. Matteo Thun werd geboren in Bolzano, Italië, in 1952, studeerde aan de Academie van Salzburg onder Oskar Kokoschka, promoveerde in architectuur in Florence in 1975 met Adolfo Natalini en verhuisde naar Milaan in 1978, waar hij Ettore Sottsass ontmoette en begon met hem samen te werken. In 1981 was hij mede-oprichter van de Memphis groep, de design-beweging die de gebeurtenissen in de jaren tachtig gevormd heeft. Het volgende jaar, benoemde hem een stoel bij de Wenen Academie voor toegepaste kunsten in productdesign en keramiek. Daarna vertrekt hij van Memphis, en richt hij de Studio Matteo Thun in Milaan in 1984 op en dient als Creative Director bij Swatch in de periode 1990-93. Matteo Thun staat voor duurzame oplossingen met holistische aanpak. Het platform betekent ontwerpen van de ziel van de plaats. Dit impliceert een esthetische, economische en technologische duurzaamheid. Het betekent om een synthese van de bestaande, het doel en het gebied te creëren. De oplossing is anders, elke keer. Ontwerp van een product moet de ziel van het merk weerspiegelen. Het is de architectuur van eenvoudige, pure en mooie gebaren om te dienen een dagelijkse leven dat veel verder dan onze huidige leven gaat.

Voor de architectuur en interieur werd het Side Hotel in Hamburg werd gekozen tot Hotel van het jaar 2001, de Vigilius mountain resort won de Wallpaper Design Award in 2004 en het Radisson SAS Frankfurt werd gekozen als het beste hotel geopend in het jaar in de wereldwijde Hospitality Awards in 2005. De Prix Acier bouw werd gegeven aan hem voor de Hugo Boss strategische Business Unit in Zwitserland in 2007. Matteo Thun was opgenomen in het interieur Hall of Fame in New York in December 2004 en is een lid van de RIBA, de Royal Association of British Architects.

Laguna