Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Onfale Grande Tafellamp

Artemide Onfale Grande Tafellamp

€789,00
Artemide Onfale Grande tafellamp. Artemide voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide.Gratis thuisbezorgd.100% garantie Artemide.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Onfale Grande tafellamp

De tafellamp van Artemide is ontworpen door de designer Luciano Vistosi. Materiaal geblazen opaal glas. De hoogte van de tafellamp is 44cm en de kap heeft een doorsnede van 36cm. Mooie lamp voor op een dressoir of sidetable.

Luciano Vistosi

Geboren in Venetië op 24 februari 1931, groeide Luciano Vistosi op op het eiland Murano waar zijn familiebedrijf glasfabriek die industriële producten geproduceerd. Toen zijn vader overleed in 1952 hij stopte met zijn studie en, samen met zijn oom Oreste en broer Gino, richtte het nieuwe Vetreria Vistosi met als doel het creëren van producten die waren gekoppeld aan recenter onderzoek op het gebied van design.

Luciano Vistosi begon zijn artistieke carrière in de glasfabriek en vervolgens ontwikkeld hij zich autonoom. Zijn eerste solotentoonstelling vond plaats in 1968 in de Alfieri Gallery in Venetië. Aan het eind van de jaren 1960 richtte hij zijn aandacht op geblazen glas. Zijn eerste grote sculpturen zijn gemaakt in de ovens van glas in de vroege jaren 1970. Vanaf dit moment wisselde Vistosi afgewisseld uiteenlopende technieken uit die hij had geëxperimenteerd met sculpturen van geblazen glas en blokken van gebeeldhouwde glas door de jaren heen als gevolg.

Luciano Vistosi is een figuur van groot belang in de wereld van de Italiaanse kunst. Enkele van de beroemdste Italiaanse fotografen zoals Ugo Mulas, Gianni Berengo Gardin, Paolo Monti en Franco Fontana hebben het innovatieve karakter van zijn werk met hun foto's geïnterpreteerd.

Luciano Vistosi in Venetië woont en werkt in zijn atelier op Murano.

Lichtbron Max. 1X 77W halogeen(E27) Eco of 1X8W Led (E27). 

Onfale Grande.