Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Castore 14 tafellamp

Artemide Castore 14 tafellamp

€179,00
De Castore tafellamp van Artemide is een ontwerp van een bolvormige diffusor welke wordt versterkt door een verwijderbare fitting en taps toelopende lichtsteel.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Castore 14 tafellamp

De Castore tafellamp van Artemide is een ontwerp van een bolvormige diffusor welke wordt versterkt door een verwijderbare fitting en taps toelopende lichtsteel. De overgang van het sterke diffusorlicht naar het blinde lampstructuurgebied zacht maakt. Basis in zamac, steel in thermoplastische hars, geblazen glazen diffuser.

De Castore 14 is de kleinste van de 3 formaten. De tafellamp is 31 centimeter hoog en de lampvoet heeft een doorsnede van 13 centimeter. De glasbol heeft een doorsnede van 14 centimeter.

— Watt: 5W
— Voltage: 220V-240V
— Delivered lumens output: 402lm
— Efficiency: 86%
— Efficacy: 80.46lm/W
— CRI: 80

Article Code: 1044110A
— Colour: White
— Installation: Table
— Material: Zamak, polycarbonate, blown glass
— Series: Design Collection
— Environment: Indoor
— Area contract: Hospitality, Retail, Residential
— Emission: Diffused
— design by: Michele De Lucchi, Huub Ubbens
— Height: cm 31.4
— Diameter: cm 14
— Base Diameter: cm 12.2
— Glow Wire Test: 850°
— Category: LED RETROFIT
— Number: 1
— Socket: E14

Design Castore

Michele De Lucchi werd geboren in 1951 in Ferrara en studeerde architectuur in Florence. In de jaren van radicale en experimentele architectuur was hij een belangrijke speler in dergelijke bewegingen als Cavart, Alchymia en Memphis. De ontworpen lampen en inrichtings items voor de meest gerenommeerde Italiaanse en Europese bedrijven. Was belast met de ontwerpen bij Olivetti vanaf 1988 tot 2002, experimentele projecten ontwikkeld en bedacht een aantal persoonlijke theorieën over office-ontwikkeling. Ontworpen en gerenoveerde gebouwen in Japan voor NTT, in Duitsland voor Deutsche Bank, in Zwitserland voor Novartis en in Italië voor Enel, Olivetti, Piaggio, Poste Italiane, Telecom Italia. Is verantwoordelijk voor herkwalificering van een aantal krachtcentrales voor Enel sinds 1999. Medewerking verleend aan de ontwikkeling van de afbeelding van Deutsche Bank, Deutsche Bundesbahn, Enel, Poste Italiane, Telecom Italia, Hera, Intesa Sanpaolo en andere Italiaanse en buitenlandse bedrijven, de invoering van technische en esthetische innovatie op het werk.Ontworpen set-ups voor kunst en design de tentoonstellingen, evenals gebouwen en exposerende lay-outs voor dergelijke musea als de Milaan Triennale, het Palazzo delle Esposizioni in Rome, het Neues Museum in Berlijn. Ontwikkeld in de afgelopen jaren een aantal projecten van het platform voor particuliere en publieke klanten in Georgië, met inbegrip van het ministerie van het interieur en de brug van de vrede in Tbilisi, onlangs geopend.

Zijn professionele activiteit was altijd ondersteund door persoonlijke studies over de thema's van ontwerp, tekenen, technologie en handwerk. In 1990 Produzione Privata, een klein bedrijf in welke Michele De Lucchi ontwerpen producten gemaakt die vervolgens worden geïmplementeerd met behulp van ambachtelijke technieken en methoden. Heeft zijn kleine huizen in hout met behulp van een power-zaag sinds 2004 om het essentiële karakter van architectonische vormen snijwerk.

Castore 14