Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Onfale Piccolo Tafellamp

Artemide Onfale Piccolo Tafellamp

€329,00
Artemide Onfale Piccolo tafellamp. Artemide voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide.Gratis thuisbezorgd.100% garantie Artemide.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Onfale Piccolo tafellamp

De tafellamp van Artemide is ontworpen door designer Luciano Vistosi. De hoogte van de tafellamp is 26cm en de doorsnede van de kap is 20cm. Mooie tijdloze tafellamp voor op een dressoir. Er zijn nog twee andere maten leverbaar de Grande en de Medio.

Luciano Vistosi

Geboren in Venetië op 24 februari 1931, groeide Luciano Vistosi op op het eiland Murano waar zijn familiebedrijf glasfabriek die industriële producten geproduceerd. Toen zijn vader overleed in 1952 hij stopte met zijn studie en, samen met zijn oom Oreste en broer Gino, richtte het nieuwe Vetreria Vistosi met als doel het creëren van producten die waren gekoppeld aan recenter onderzoek op het gebied van design.

Luciano Vistosi begon zijn artistieke carrière in de glasfabriek en vervolgens ontwikkeld hij zich autonoom. Zijn eerste solotentoonstelling vond plaats in 1968 in de Alfieri Gallery in Venetië. Aan het eind van de jaren 1960 richtte hij zijn aandacht op geblazen glas. Zijn eerste grote sculpturen zijn gemaakt in de ovens van glas in de vroege jaren 1970. Vanaf dit moment wisselde Vistosi afgewisseld uiteenlopende technieken uit die hij had geëxperimenteerd met sculpturen van geblazen glas en blokken van gebeeldhouwde glas door de jaren heen als gevolg.

Luciano Vistosi is een figuur van groot belang in de wereld van de Italiaanse kunst. Enkele van de beroemdste Italiaanse fotografen zoals Ugo Mulas, Gianni Berengo Gardin, Paolo Monti en Franco Fontana hebben het innovatieve karakter van zijn werk met hun foto's geïnterpreteerd.

Luciano Vistosi in Venetië woont en werkt in zijn atelier op Murano.

Materiaal geblazen opaal glas. Lichtbron Max. 1X 46W halogeen(E14) Eco of 1x6W Led (E14).

Onfale Piccolo.