Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Cosmic Angel hanglamp

Artemide Cosmic Angel hanglamp

€2.199,00
Artemide Cosmic Angel hanglamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Cosmic Angel hanglamp

Zeer futuritisch ontwerp van Ross Lovegrove en hij zegt er het volgende over Citaat van Lovegrove:

"Mijn begrip manier om te bevriezen een moment dat leek te worden gemaakt door lucht kantelen in een dunne plaat, het bereiken van een zeer natuurlijke stroming en het ritme in de lichtgewicht sculpturale huid. Uiteindelijk blijkt te worden opgeschort anti-zwaartekracht op een kussen van lucht... zoals de kosmos in de complexe vormen en geometrieën die lijken te trotseren uitleg en creëren een gevoel van oneindigheid." Materialen: lichaam lamp - reflector gemaakt van kunststof materiaal; gegoten aluminium verlichting eenheden; bovenste diffuser in Opaal methacrylaat.

Lichtbron max. 2X11W led  (R7s). Lichtbron af fabriek. 

Ross Lovegrove

Ross Lovegrove is een ontwerper en visionaire van wie zijn werk beschouwd als op de top van het stimuleren van ingrijpende verandering in de lichamelijkheid van onze drie dimensionale wereld. Geïnspireerd door de logica en de schoonheid van de natuur bezitten zijn ontwerpen een drie-eenheid tussen technologie, materiaalkunde en intelligente organische vorm, wat veel industriële bedrijven zien als de nieuwe esthetische expressie voor de 21e eeuw. Er is altijd een diep menselijke en vindingrijke aanpak in zijn ontwerpen ingebed, die een optimisme en innovatieve vitaliteit uitbeelden in alles wat hij van camera's tot auto's, treinen, luchtvaart en het platform.
Ross Lovegrove is 1958 geboren in Cardiff in Wales. Afgestudeerd aan de Manchester Polytechnic met 1e klasse BA Hons industrieel ontwerp in 1980. Meester in ontwerp van Royal College of Art, London in 1983. In de begin jaren 80 werkte als ontwerper voor Frog Design in West-Duitsland op projecten zoals Walkmans voor Sony, Computers voor Apple Computers, verhuisde later naar Parijs als adviseur van Knoll International. Word de auteur van de zeer succesvolle Alessandri Office System. Uitgenodigd door het Atelier de Nimes samen met Jean Nouvel en Phillipe Stark, consulting zij onder andere Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Hermes en Dupont.
Terug in Londen in 1986 heeft projecten afgerond voor o.a. Airbus Industries, Kartell, Ceccotti, Cappellini, Idee, Moroso, Luceplan, Driade, Peugeot, Apple Computers, Issey Miyake, Vitra, Motorola, Biomega, LvMH, Yamagiwa Corporation, Tag Heuer, Hackman, Alias.

Artemide Cosmic angel suspensione